• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milica Žabić u Parizu oduševila Srbiju: Ovako je bacala protivnice na Olimpijskim igrama! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Spektakularni nastupi Milice Žabić na Olimpijskim igrama u Parizu donijeli su joj popularnost među navijačima Srbije.

 Milica Žabić oduševila na Olimpijskim igrama Izvor: Kurir/Dado Đilas

Srbija nije osvojila džudo medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, ali su ljubitelji domaćeg sporta dobili novu junakinju - miljenica publike nakon nastupa u glavnom gradu Francuske postala je Milica Žabić (30), džudistkinja koja se takmičila u kategoriji preko 78 kilograma. I malo je reći da je bila impresivna.

Samo sticajem okolnosti Milica nije osvojila medalju, iako je tokom dva takmičarska dana prikazala nekoliko spektakularnih borbi. Bila je jedna od najagresivnijih takmičarki i uopšte nije gubila vrijeme na tatamiju - od prve sekunde napadala je protivnice, pokušavajući da im obaranjem ukrade pobjedu i plasira se u narednu fazu takmičenja. Taj stil, kao i iskrene suze nakon poraza, donijeli su joj veliku popularnost među navijačima u Srbiji, ali i svim ljubiteljima ovog sporta.

Tokom tri meča u timskoj konkurenciji Milica Žabić provela je na tatamiju manje od dva minuta, a sve tri protivnice rutinski je savladala iako je jedna od njenih rivalki juče postala olimpijska šampionka u kategoriji preko 78 kilograma. Na pojedinim mjestima se može pronaći informacija da je zlatna Beatriz Souza teške preko 130 kilograma, što je Milica Žabić iskoristila kao svoju prednost.

Ovako izgleda srpska predstavnica na Olimpijskim igrama:

Milica Žabić nastupa za džudo klub Crvena zvezda, a već desetak godina gradi veoma uspješnu seniorsku karijeru. Široj javnosti predstavila se na Evropskom prvenstvu za juniore 2013. godine kada je Sarajevu osvojila zlatnu medalju. Bila je to najava velikih uspjeha u seniorskoj konkurenciji. Narednih godina se predstavljanja na najvećim IJF takmičenjima, pa tako sa Gran prija ima dva srebra i tri bronze, a sa gren slema zlato srebro i bronzu.

Možda i najveći uspjeh u karijeri Milice Žabić jeste bronzana medalja na Evropskom prvenstvu sa reprezentaciju Srbije, u Zagrebu. Srpski tim su u meču za bronzu protiv Hrvatske činili Marica Perišić, Filip Jovanović, Jovana Čakarević, Darko Brašnjović, Milica Žabić i Bojan Došen, a dio reprezentacije bili su još i Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Igor Vračar, Andrea Stojadinov, Jovana Bunčić i Milica Cvijić.

Pogledajte Milicu na tatamiju:

Što se tiče pojedinačne konkurencije na Olimpijskim igrama u Parizu, Milica Žabić stigla je do borbe za bronzu, ali nije uspjela da osvoji odličje. Ona je bila impreisvna u prvom meču protiv Asje Tavano iz Italije i nakon samo dvadesetak sekundi plasirala se u drugu rundu. Tamo je napravila senzaciju pobjedom nad Idalis Ortiz koja ima četiri medalje sa Olimpijskih igara, ali u naredna dva meča nije uspjela da stigne do pobjede.

Poražena je od Raz Herško iz Izraela, japanska predstavnica Akira Sone predala joj je repasaž, ali je u borbu za bronzu Roman Diko iz Francuske bila bolja od srpske predstavnice. Ipak, Milica je pokupila simpatije publike zbog svog spektakularnog stila borbe, koji je prikazala i u timskom takmičenju.

Na meču protiv Holandije upisala je pobjedu protiv Marit Kamps nakon samo 19 sekundi, zatim je za 59 sekundi savladala Riku Takajamu iz Japana, što je bila jedina pobjeda Srbije u tom okršaju, a pravi spektakl vidjeli smo u posljednjoj borbi. Za Brazil se borila olimpijska šampionka u pojedinačnoj konkurenciji Beatriz Souza, koja je oko 40 kilograma teža od Milice. Nikakav problem - Srpkinja je zabilježila pobjedu nakon samo 23 sekunde!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC