Ostali sportovi

"Mnogi su se javili sa ponudama podrške!" Oglasio se RK Borac: Ako se obećanja ispune, prebrodili bismo prvi talas krize

Autor Dragan Šutvić

Klub iz Gospodske ulice oglasio se novim saopštenjem.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rukometni klub Borac m:tel nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji pred start nove takmičarske godine.

Crveno-plavi su zbog toga otkazali odigravanje svih prijateljskih utakmica, pa i nastup na Svesrpskom kupu, ali bi za klub iz Gospodske ulice mogli da stignu bolji dani.

Kako je istaknuto u saopštenju kluba, postoje indicije da bi klupske finansije uskoro mogle da se poprave.

"Poštovani članovi, prijatelji i simpatizeri našeg kluba,

u svjetlu trenutne situacije koja je nastala usljed slabog punjenja planiranog budžeta za sezonu 2023/24, željeli bismo da vas obavijestimo o naporima koje preduzimamo kako bismo sačuvali našu ekipu i klub, te omogućili nastavak takmičenja.

Zadovoljstvo nam je da naglasimo da su se mnogi pojedinci, institucije i društveno-odgovorne kompanije već javili sa ponudama podrške, što nam uliva nadu za bolje sutra.

Sa nadom da će se sva obećana podrška realizovati, uspjeli bismo da prebrodimo prvi talas krize i sa optimizmom očekujemo početak prijateljskih utakmica, kao i Svesrpskog kupa.

Naša ambicija je da obezbijedimo sve što je potrebno za normalno funkcionisanje kluba, uključujući blagovremeno plaćanje naših igrača, članova stručnog štaba i dobavljača. Ovo je osnovni preduslov za očuvanje našeg sportskog bisera i njegovo daljnje rezultatsko i organizaciono napredovanje.

Hvala predsjedniku saveza Republike Srpske, gospddinu Marinku Umičeviću, kao i svima koji su do sada pružili podršku našem klubu.

Uvjeravamo vas da radimo naporno kako bismo prevazišli izazove koji su pred nama i nastavićemo da se borimo za uspjeh u svim takmičenjima", rečeno je iz kluba.

Svesrpski kup planiran je za 12. i 13. septembar u dvorani Borik, a planirano je učešće Borca m:tel, Sloge, Vojvodine i Partizana.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Tagovi