Ostali sportovi

Međunarodni rukometni turnir "Banjaluka kup 2024": Nastupa 350 mladih igrača

Autor Bojan Jakovljević

U gradu na Vrbasu nastupiće mladi rukometaši iz Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Izvor: Promo/ORK Banjaluka

Omladinski rukometni klub Banjaluka osmi put organizuje međunarodni rukometni turnir za mlađe kategorije "Banjaluka kup 2024".

Turnir traje od 6. do 8. septembra, a sve uakmice će biti odigrane u SD "Centar" i SD "Borik". Ove godine na turniru nastupaju ekipe iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Radeče, Zavidovića, Jajca, Kozarske Dubice, Prnjavora i Banjaluke. Imaćemo priliku da vidimo sjajne dječake u uzrastima U-14 i U-12 (2010. i 2012.). U oba godišta nastupa po osam ekipa koje će biti podijeljene u dvije grupe.

Nema sumnje da je ovo prava svetkovina rukometa i biće veliko zadovoljstvo da zavirimo u budućnost jer će mnogi od 350 mladih igrača iz Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine sasvim sigurno u bliskoj budućnosti biti nosioci igre seniorskih timova u svojim zemljama, a neki od njih i reprezentativci.

Oranizatori ORK BL i ove godine su napravili iskorak kada je u pitanju organizacija turnira, tako da će svi zainteresovani moći da prate reziltate na veb sajtu turnira banjalukacup.rs.ba a isto tako putem lajv strima u subotu i nedjelju moći će da isprate utakmice iz dvorane "Borik".

(MONDO)