Ostali sportovi

Istorijski dan za najmlađi banjalučki klub: MRK Vrbas odigrao prvu utakmicu!

Autor Bojan Jakovljević

Ovaj dan ostaće zlatnim slovima zapisan u istoriju Rukometnog kluba Vrbas.

Izvor: Promo/MRK Vrbas

Rukometaši banjalučkog Vrbasa odigrali su prvu utakmicu od osnivanja kluba. Igrači najmlađeg banjalučkog kluba u prijateljskom meču odmjerili su snage sa gradskim rivalom Mladosti, a susret je odigran u dvorani "Centar".

Mladost je na kraju slavila 28:25, ali rezultat sigurno nije bio u prvom planu. Trener Goran Trkulja želio je da vidi na djelu ono što je urađeno u prethodnih 20-ak dana i prikazanim, po svemu sudeći, može i te kako da bude zadovoljan.

"Ovo je bio naš prvi test nakon tri sedmice priprema i nekoliko treninga sa loptom. Zadovoljan sam jer su momci ispoštovali dogovor iz svlačionice što se tiče tehničko-taktičkog dijela igre i kako su fizički odgovorili zadatku, odnosno na visok intenzitet trčanja i brze igre koji je bio tokom svih 60 minuta. Takođe, čestitke i veliku zahvalnost dugujemo treneru Danijelu Božiću i momcima iz RK Mladost na fer i korektnoj igri i što su bili akteri u našoj prvoj ikada odigranoj utakmici. Želimo im mnogo sreće u daljem radu i takmičenju", izjavio je Trkulja.

(MONDO)