Ostali sportovi

"Siner je nevin, ali jednu stvar ne razumijem!" Ruskinja se javila i podigla buru poslije doping skandala

Autor Dragan Šutvić

Darija Kasatkina se oglasila poslije doping skandala Janika Sinera.

Izvor: Profimedia

Janik Siner je i zvanično proglašen nevinim i neće imati nikakve dodatne sankcije poslije doping skandala. Za razliku od drugih tenisera i teniserki koji su za vrijeme istrage slučaja imali privremene suspenzije i zabranu bavljenja tenisom kod Italijana to nije bio slučaj. I upravo su ti dvostruki aršini podigli buru u svijetu "bijelog sporta".

Poslije haosa koji je nastao usljed svega toga oglasila se i ruska teniserka Darija Kasatkina. Ona je uvjerena da se Janik nije dopingovao, ali joj je još nešto zasmetalo. "Pitali ste me da li vjerujem da je nevin. Da, vjerujem. Dvostruki standardi? Siner može da angažuje najbolje advokate, ljude koji su našli rješenje. Bez ikakve sumnje je to njegova velika prednost. Imam italijanskog trenera koji zna za druge incidente tog tipa koji nisu poznati javnosti", rekla je Kasatkina.

Ubrzo je objasnila na šta misli. "Bilo je još dvoje ljudi iz Italije, muškarac i žena, koji su uhvaćeni sa istom zabranjenom supstancom. Ona se nije izvukla jer nije znala odakle je to došlo u njen organizam. Ne sjećam se njihovih imena, jer njih ne znam. Momak je znao i za 24 sata je dostavio dokaz i nastavio je da se bavi tenisom."

Na kraju je otkrila i šta joj je najčudnije od svega. "Sa druge strane ne razumijem zašto ih konstantno hvataju sa istom supstancom u Italiji. Ne znam to, ali vjerujem da je moguće, jer da vas uhvate na tako nešto, stvarno je smiješno", zaključila je Kasatkina.

Podsjetimo, Janik Siner je prilikom doping kontrole uhvaćen sa pozitivnim nalazima na klostebol, nedozvoljenu supstancu koja se nalazila u kremi koja je korišćena tokom masaže.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!