EHF Evropski kup

Leotar i Sloboda u "minusu" protiv Turaka i tima s "Kosova", ali vjeruju u prolaz!

Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Leotara i Slobode ovog vikenda će odigrati revanš utakmice prvog kola EHF Evropskog kupa protiv turskog Kejčegiza, odnosno "kosovskog" Kastriotija.

Izvor: Facebook/RK Leotar

Trebinjci su u prvoj utakmici u Turskoj poraženi sa četiri razlike 37:33 (20:17), ali desni bek Trebinjaca Aleksandar Milojević nema dilemu kad je u pitanju prolazak u narednu fazu evropskog takmičenja jer će sigurno dvorana "Miloš Mrdić" u subotu od 20 časova biti dupke puna.

"Igramo ponovo Evropu u Trebinju. Protivnik nam je sada više poznat i ove sedmice smo podesili sve segmente igre koji su nam pravili probleme u Turskoj. Svakako da vjerujemo u prolaz dalje, a uz podršku sa tribina nema sumnje da ćemo to i da ostvarimo", rekao je Milojević u najavi revanša.

Minus će u nedjelju (18.00) u Tuzli juriti i rukometaši Slobode, koji su u prvoj utakmici u Uroševcu izgubili od Kastriotija 30:29 (14:16).

Izvor: Promo/RK Sloboda Tuzla

  Mirko Mikić, trener tuzlanske ekipe, istakao je da će ovo biti treća utakmica Slobode za sedam dana uz povrede koje su otežavajuća okolnost za njegov tim s obzirom da neće moći da računa na Kneževića, Lukića i Karahodžića.

"Međutim mi smo poprilično optimistični. Atmosfera u svlačionici i na treningu je zaista dobra, vrlo sam zadovoljan kako momci rade od prvog dana priprema. Velika je čast i zadovoljstvo raditi s ekipom koja je poletna, puna elena. Znamo protiv koga igramo u nedjelju, mi smo mlada ekipa i to je naša prednost, međutim njihova prednost je iskustvo, mnogo su iskusniji od nas što su pokazali i u Uroševcu. Uspjeli su se vratiti iz minus osam, gdje smo ih mi nekim brzopletim stvarima vratili u igru. Nakon urađene analize imali smo 17 tehničkih grešaka i interni cilj za početak će biti smanjiti broj tehničkih grešaka, a održati ritam u igri, diktirati svoj tempo tj. igrati onako kako bi svaki trener priželjkivao da mu ekipa igra. Stamenu, dosta agresivnu odbranu i iz toga što više lakih golova, u principu tako smo i igrali na 'Kosovu' samo što moramo smanjiti greške i održati taj stil igre", rekao je Mikić i pozvao navijače da ispune dvoranu "Mejdan".

(MONDO)