Ostali sportovi

Da li je krenuo "rat" između Sinera i Alkaraza? Italijan ga suptilno prozivao pred kamerama

Autor Bojan Jakovljević

Janik Siner odlučio je da "pecne" Karlosa Alkaraza odgovorom na pitanje o teniskom kalendaru...

Izvor: Laurent Vu / Sipa Press / Profimedia

Izgleda da Janik Siner i Karlos Alkaraz više nisu prijatelji. Kada se pokrenula doping afera oko italijanskog tenisera, španski igrač nije stao u odbranu kolege, već je između ostalog istakao "da je sve komplikovano i da vjeruje u čist sport". Izgleda da mu je prvi reket svijeta na tome zamjerio.

Bar tako može da se zaključio poslije najnovijih izjava koje su stigle iz Kine gdje su novinari pitali Janika da prokomentariše izjave kolega, među kojima je i Alkaraz, a koje se tiču kalendara takmičenja. Španac je jedan od onih koji se žali na previše turnira i tvrdi da "sve to utiče i na njega i njegovu motivaciju".

"Da, kalendar jeste dug ovih prethodnih godina. Međutim, svaki igrač ima opciju da bira gdje će da igra i gdje neće. Ima nekih obaveznih turnira, ali je poenta da postoji opcija. Ima mnogo turnira i ne moraš da igraš na svakome. Ako želiš igraj, ako ne želiš, nemoj da igraš", rekao je Siner.

Jasno je mnogima da je na taj način "pecnuo" Alkaraza. "Primjera radi, prošle godine ja nisam igrao na nekim turnirima, jer sam želio više da treniram. Postoje opcije i odluke. Da, sezona je duga i ponekad nije lako", zaključio je Siner.

Izgleda da se sprema neki novi "rat" između njih dvojice, bar kada su u pitanju izjave. Poslije svega što se dogodilo Siner je naglasio "da mu je ovo pomoglo da shvati ko su mu pravi prijatelji"... Djeluje da Alkaraz nije među njima. Što se Karlosa tiče, on se već neko vrijeme žali na kalendar takmičenja, ali je poslije US opena prihvatio da igra i na dvije egzibicije, na Lejver kupu i u Saudijskoj Arabiji, a igrao je i na Dejvis kupu.