Ostali sportovi

Šesti Memorijal "Limun Papić": Kakanjci brane titulu, dolazi osvajač iz 2021. godine, Partizan debituje!

Autori Bojan Jakovljević Dragan Šutvić

Odbojkaški klub Borac organizuje renomirani turnir po šesti put.

Izvor: MONDO

Odbojkaški klub Borac organizovaće predstojećeg vikenda šesti Memorijalni turnir "Limun Papić".

Renomirana odbojkaška smotra održava se u znak sjećanja na legendarnog banjalučkog sportskog novinara i jednog od osnivača Odbojkaškog kluba Borac.

Pored crveno-plavih i branioca titule Kaknja 78 koji se spremaju za novu sezonu u Premijer ligi BiH, banjalučkoj publici predstaviće se i subotički Spartak, osvajač turnira iz 2021. godine, i beogradski Partizan, koji će ove godine debitovati na turniru.

"Ove godine imamo dvije ekipe koje su već učestvovale na turniru i osvajale ga, Kakanj 78 i Spartak. Imamo i jednu novu ekipu, to je Partizan. Kao i ranije, svako igra sa svakim, igraju se tri seta i, ko bude imao najbolji učinak, biće pobjednik. Odlične su ekipe i nadam se da će navijači doći u što većem broju. Ovo je dobra provjera za našeg trenera i ekipu", rekao je predsjednik Borca Aleksandar Dakić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trener Mišo Marjanović smatra da će ovo biti idealna prilika za njegov tim za dodatno uigravanje i pripremu za početak domaćeg prvenstva.

OČEKIVANJA U PRVENSTVU

"Prošle sezone opstanak u ligi nam je bio cilj, završili smo na šestom mjestu, što je uspjeh za ekipu koja je sastavljena prošle godine. Imali smo sedam-osam novih igrača. Ove godine mislim da nam opstanak nije upitan. Cilj nam je da budemo u prvih pet ekipa", poručio je Marjanović.

"Po meni - nikad jači turnir. Ekipe koje nam dolaze su ozbiljne, ulažu velika sredstva, imaju dobar igrački kadar. Mi smo tu kao mali autsajderi, ali drugu godinu uspjeli smo da zadržimo mlade igrače. Jedan igrač nas je napustio, doveli smo dva, koji i dalje rješavaju papirologiju ali će učestvovati na ovom turniru. Nadam se da ćemo riješiti njihovu registraciju pa da ih imamo za Premijer ligu BiH. Turnir ćemo pokušati da iskoristimo na najbolji način kako bismo se uigrali. Biće dobra odbojka i nadam se da će publika imati šta da vidi", poručio je trener Banjalučana.

Prvotimac Borca Vlatko Čančar pohvalio je sve u ekipi i stručnom štabu na izuzetnom radu tokom pripremnog perioda.

"Očekujem da na turniru pokažemo maksimum. Mislim da je ipak glavni cilj uigravanje ekipe za predstojeću sezonu. Naravno, tu je i druženje i upoznavanje sa ostalim igračima. Atmosfera u ekipi je izvanredna. Želio bih da pohvalim trenera jer radimo dva puta dnevno, tu je i teretana, trudimo se i nadam se da ćemo to pokazati na terenu."

Četiri meča u subotu i dva u nedjelju igraće se u dvorani Borik, a turnir će se igrati po principu "svako sa svakim".

Turnir počinje 28. septembra u 13.00 časova duelom Borca i Kaknja 78, nakon čega na teren izlaze Partizan i Spartak (15.00).

Od 17.00 Subotičani igraju protiv Kaknja 78, dok se od 19.00 časova igra posljednji meč dana, između Borca i Partizana.

U nedjelju će prvi meč, od 11.00 časova, odigrati Partizan i Kakanj 78, a smotra završava duelom Borca i Spartaka, koji je zakazan za 13.00 časova.

DOSADAŠNJI OSVAJAČI MEMORIJALA "LIMUN PAPIĆ"

2019. Krka

2020. Modriča

2021. Spartak

2022. Mursa

2023. Kakanj 78

2024. ???

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Tagovi