Ostali sportovi

Borac upisao prvu pobjedu u sezoni - Leotar "razmontiran" u drugom poluvremenu!

Autor Goran Arbutina

Rukometaši Borca upisali prvu pobjedu u sezoni.

Izvor: MONDO

Banjalučki Borac upisao je dva poraza na startu sezone, a crnu seriju prekinuo je u subotu uveče u Banjaluci savladavši Leotar 33:27 (17:14) u meču trećeg kola Premijer lige BIH.

Nedim Hadžić sa 11 golova predvodio je Banjalučane do prvog trijumfa u sezoni, a meč je riješen u posljednjih 15 minuta tokom kojih je Borac dao devet, a primio samo tri gola.

Bilo je 24:24 poslije gola Parežanina i bilo je to sve od Trebinjaca, Borac je odmah napravio seriju 4:0 da bi potom održavao razliku do samog kraja.

Duel u Banjaluci počeo je golom Krivokapića za vođstvo Borca, a nakon igre "gol za gol" Vujović je imao na 4:3 prvu priliku za nešto osjetnije vođstvo, ali je "zicer" zapucao preko gola.

Trebinjci su to kaznili i sa dva vezana gola stigli do vođstva 5:4, međutim, tačno na polovini prvog dijela golom Hadžića domaći su vratili vođstvo – 7:6.

Ekipa irfana Smajlagića na najbolji mogući način iskoristila je isključenje Ratkovića i na isteku 17. Minuta prvi put stigla na „plus tri“ – zabio je Đurđević za 9:6.

Smanjio je Leotar na samo gol zaostatka, ali nakon novog naleta Banjalučani su pet minuta prije kraja prvog poluvremena ponovo stigli na tri gola prednosti – bilo je 14:11 nakon gola Bubića.

Borac je održavao ovu razliku do kraja prvog dijela i trećim golom Petrovića stigao je do 16:13.

U posljednjem minutu prvog poluvremena Milojević sa sedmerca smanjuje na 16:14 svojim 5. golom na utakmici, ali je Đurđević uzvratio istom mjerom i pogodio sa sedam metara za 17:14, rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

U istom ritmu nastavio je Borac i u drugom poluvremenu, poslije prve odbrane Čabaravdića imao kontru za plus četiri, ali je lopta završila u rukamaTtebinjaca.

Ipak Leotar sa nije predavao i poslije šest i po igre u nastavku rezultat je glasio 20:19.

Svaki nalet gostiju u ovim trenucima odbijao je Hadžić i vraćao dva gola prednosti, a nakon što je Đurđević pogodio za 23:21, Leotar je zaradio i isključenje, van je morao Šukić. Pasivan napad Trebinjaca kaznio je Đurđević i Borac je ponovo imao osjetniju prednost.
Dva vezana isključenja za domaće bila su prilika za Trebinjce za Leotar da se vrate čak i u egal, međutim, nisu uspjeli da postignu gol ni u situaciji sa dva igrača više i na polovini drugo dijela bilo je 24:22 za Banjalučane.

Poslije dobrih odbrana ekipa Leotara ipak stiže do egala – kontru je golom za 24:24 završio Parežanin.

Serijom 3:0 Banjalučani su ponovo odmakli i natjerali goste na tajm-aut deset minuta prije kraja utakmice. Praktično duel u Banjaluci definitivno je odlučen u narednom napadu Borca kada je Hadžić svojim jedanaestim golom odveo Borac na četiri gola razlike – 28:24.
Crveno-plavi su do kraja samo povećali razliku i na kraju upisali prvu pobjedu u sezoni - 33:27.