• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca m:tel Irfan Smajlagić pred Leotar: Mnogo problema, najlakše bi bilo dići ruke i otići...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Nama je pritisak odavno, od kraja prošle sezone", rekao je strateg crveno-plavih pred treće kolo rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 irfan smajlagić Izvor: Mondo/Slaven Petković

Pred subotnju utakmicu protiv trebinjskog Leotara u Banjaluci, trener rukometaša Borca m:tel Irfan Smajlagić je priznao da je malo šta normalno u klubu i da bi najlakši izlaz bio njegov odlazak. Ipak, on je borac i neće se predati bez borbe s jednim ciljem - da ostane uz igrače i pomogne im da nastave rast i razvoj koji je započeo po dolasku u klub.

Na pitanje, da li osjeća veći pritisak pred Trebinjce i da li mu je uprava postavila neki ultimatim i imperativ pobjede nakon dva minimalna poraza na staru sezone, od Goražda i sarajevske Bosne, Smajlagić je bio pomalo iznenađen.

"Nama je pritisak odavno, od kraja prošle sezone", rekao je Smajlagić i dodao:

"Mislite da je stvar u meni? Vjerovatno jeste, uvijek je trener...Ako sam pristao da radim sa ovakvim uslovima i u haotičnoj situaciji, a preuzeo sam rizik vjerujući u sebe u igrače i klub, da će izaći na zdrave grane, onda... Ovi uslovi u kojima mi funkcionišemo nisu normalni. Ovo je situacija u kojoj pokušavam da objasnim igračima da mogu samo oni nastradati odnosno trener. Sve što se dešava, niko neće gledati šta je iza već ih zanima samo predstava. A šta preživljavamo mi kao stručni štab, igrači, to nikog ne interesuje. U atmosferi u kojoj igrači razmišljaju da li će postojati klub, ulazimo u prvenstvo a sa svih strana nas udaraju problemi od finansijskih, zdravstvstvenih, mentalnih...Najlakše bi bilo reći ne, dići ruke i otići...U tom slučaju ode i 15, 16 igrača koji padaju, a profesionalci su i žive od rukometa", rekao je Smajlagić.

Prema njegovim riječima, u karijeri je prolazio i kroz gore situacije kakva je u banjalučkom klubu, ali to nije slučaj s njegovim izabranicima, kojih 99 posto se susreće s time prvi put.

"Zahtijevam od njih da se ponašaju kao da je idealna situacija, prvi ja zahtijevam maksimum, a nad glavama im stoji puno upitnika, koje se trudimo da 'očistimo'. Da li žele kroz poteškoće da se izgrade pa postanu bolje osobe i bolji igrači ili žele da čekaju da sudbina razriješi sama od sebe. Kompleksna je situacija, ali nije sve u novcu. Karijera se gradi godinama, nama preostaje da se borimo kao da je sve u redu, ali situacija je haotična. Radimo na tome da očistimo glavu igrača, da ne slušaju sredinu, ulicu, da budu profesionalci, koje gledaju samo kroz prizmu rezultata, a ne kroz probleme".

Izvor: RK Borac m:tel/Facebook

  Smajlagić je istakao da će Banjalučani ići na trijumf, kao i u svakom meču.

"Normalno sutra protiv Leotara idemo na pobjedu. Sve što se dešavalo na prethodnim mečevima (porazi, prim.aut) može da se desi, dešavalo se da promašite 15 lopti, šest zicera, to su mentalni problemi. Ništa se kod nas ne mijenja, idemo iz meča u meč. Leotar je kvalitetna ekipa iz vrha tabele, tim koji je prošao u narednu fazu EHF Evropskog kupa, dakle ekipa za respekt. Nikada nisam potcjenjivao protivnike, niti želim nas da precjenjujem".

Pivot Nikola Malivojević se složio da bi pobjeda nad Leotarom mnogo značila banjalučkim crveno-plavima na planu samopouzdanja, posebno jer ih uskoro očekuju i evropski ispiti protiv slovenačkog Jeruzalem Ormoža.

"U prethodnim duelima protiv Goražda i Bosne, iskreno nismo ličili na sebe. Bilo je nekih i dobrih stvari, ali izgledalo je kao da nismo bili prisutni. Što se tiče sutrašnjeg meča, idemo na pobjedu, moramo pobijediti Leotar. Znamo sve o njima, jako dobra ekipa, uvijek u prvih pet, u Evropi prolaze prva kola već dvije godine zaredom. Biće sigurno teška utakmica, ali kako je krenulo, svaka će nam biti teška ove godine. Opet, ako mi budemo pravi, niko drugi se neće pitati za ishod", zaključio je Malivojević.

Meč između Borca m:tel i Leotara igra se u subotu u 18 časova u dvorani "Centar".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC