Ostali sportovi

Đokoviću se klanjaju, progovorio i na kineskom: Pogledajte i šta je tražio od jednog novinara!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković nastavlja da oduševljava publiku u Kini, ovog puta pričao je na njihovom jeziku.

Izvor: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Novak Đoković se nalazi u Šangaju na mastersu i već je poznato da će se u drugom kolu sastati sa Aleksom Mikelsenom i taj meč igraće se u subotu (oko 12.30 po srpskom vremenu). A, dok se sa nestrpljenjem iščekuje njegov izlazak na teren, vrijeme provodi u učenju kineskog jezika. Već je poznato da srpski as obožava strane jezike, da veliki broj njih tečno i govori, a sada smo imali priliku da ga slušamo i na kineskom. 

Aktuelni šampion Igara iz Pariza pet godina nije bio u Kini, pa se trudi da prilikom ove posjete nadomjesti propušteno. Nema sumnje da je tamošnja publika oduševljena zbog dolaska Srbina, a to dokazuju i učenjem srpske himne. Riješio je Đoković da uzvrati na isti način, pa se potrudio da na konferenciji za medije govori na kineskom. Pokušao je da poželi mir, ali je, najprije, izazvao smijeh zbog pogrešno izgovorene riječi. Brzo je ispravio grešku Srbin, izazvao oduševljenje u sali i još jednom potvrdio da nije talentovan samo na terenu. 

Za jednu kinesku televiziju Đoković je naučio da kaže: "Hvala vam za podršku. Volim Kinu". Naravno, uslijedile su i brojne pohvale za trud i zanimljiv način interpetracije. A, srpski teniser nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u istočnu Aziju, uz riječi da nije tajna da mu dobro ide u Kini. Doduše, priznao je da će morati u tome da se poboljša. "Moram da radim na mom kineskom. Unazadio sam se, moram da priznam. Pet godina nisam igrao ovdje, to je predugo, moraću da vježbam."

Stigao je srpski as i da se našali, pa je tako dao zanimljiv odgovor na jedno pitanje novinara.

"Šta je moja tajna u Kini? Volim knedle i kineski jezik, rekao bih da to pomaže", nasmijao se Novak. Ujedno je i jednom novinaru rekao da mora da bude na svim njegovim konferencijama u Šangaju kako bi mu pomagao sa jezikom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!