• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kineski car Novak: Ovo Rafa i Rodžer mogu da sanjaju, Azija sva u srpskim trobojkama zbog najvećeg ikad

Novak Đoković je stigao u Šangaj, a malo je reći da su navijači bili oduševljeni time.

 Publika u Šangaju poludjela zbog Đokovića Izvor: x/printscreen

Novak Đoković je odlučio da nastupi u Šangaju i već od četvrtka ili petka ga očekujemo na terenu, a srpski teniser se sada prvi put pojavio na terenima teniskog kompleksa u ovom kineskom gradu. Desilo se ono što se i inače dešava kada stigne u Aziju - potpuni delirijum.

Čim je promolio glavu na teren mogli smo da čujemo kako navijači koji su ga dugo čekali da dođe vrište i aplaudiraju mu, a on je odvojio vremena da se sa svima pozdravi, da im pruži ruku i da autogram. Navijači su u Šangaju donijeli mnogo srpskih zastava i natpisa na srpskom iako realno teško da je bilo nekoga iz Srbije na tribinama. Novak je prvi trening odradio sa Holgerom Runeom koji mu je među omiljenim sparing partnerima, ali i među igračima mlađe generacije koji ga najviše muče na terenu.I sa njim se srdačno pozdravio, a onda krenuo da vježba kako bi se spremio za meč drugog kola koji ga čeka. 

Srpski teniser je slobodan u prvom kolu turnira u Šangaju i čeka u drugom kolu boljeg iz duela Amerikanca Aleksa Mikelsena i domaćeg takmičara Junčaokete Bua.U trećem kolu može da se sastane sa Đovanijem Mpeši Perikarom i Flaviom Kobolijem, a u četvrtom ga čekaju Aleksandar Bublik ili Frensis Tijafo. Od četvrfinala kreću baš velika imena pa tu može da zaigra sa Grigorom Dimitrovim ili Andrejom Rubljovom, a najteži rival u njegovom dijelu žrijeba je Aleksandar Zverev sa kojim treba da igra u polufinalu. Pogledajte kako je kineska publika dočekala Novaka: 

Novak je u karijeri četiri puta osvajao ovaj turnir, a jedno vrijeme je to bilo baš njegovo dvorište. Prvi trofej uzeo je 2012. kada je pobijedio Endija Mareja, onda je 2013. savladao Huana Martina Del Potra, pa je 2015. ponovo digao pehar pobjedom nad Žoom Vilfredom Congom. Posljednju titulu uzeo je 2018. godine pobjedom nad Bornom Ćorićem a posljednji meč u Šangaju odigrao je 2019. godinekada ga je u četvrfinalu savladao Kevin Anderson.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC