• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković saznao prvog protivnika u Kini: Nikada nisu igrali, a Amerikanca prati veliki skandal!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković počinje borbu za trofej u Šangaju, što mu je možda i posljednji turnir sezone.

 Novak Đoković protiv Aleksa Mikelsena u Šangaju Izvor: MN PRESS

Najbolji tenis svih vremena Novak Đoković vraća se na teren nakon kratke pauze koju je sam sebi obezbijedio, pa će u finišu sezone odmoran pokušati da se na najbolji način predstavi publici u Šangaju, gdje nije gostovao čak pet godina. Kinezi ga obožavaju, pa se nadamo da će dobiti spektakl od svog idola - a sada znamo i protiv koga će Novak početi takmičenje.

Riječ je o američkom teniseru Aleksu Mikelsenu, koji je u prvoj rundi Šangaja savladao domaćeg takmičara Junčaokete Bua (6:3, 6:4) i plasirao se u drugo kolo. Meč Đokovića i Mikelsena biće njihov prvi u istoriji, što i ne čudi kada se ima u vidu da je mladi Amerikanac rođen 2004. godine i da sebi tek krči put u teniski vrh.

Ipak, njegovu karijeru već je obilježio jedan veliki incident. Prije nekoliko nedjelja, na ATP turnir u Vinston-Sejlemu, Mikelsen je između poena lopticom pogodio navijača na tribinama, ali nije diskvalifikovan sa finalnog meča. Oreli Tort iz Francuske koja je svojevremeno izbacila Novaka Đokovića sa US opena nakon što je slučajno pogodio ženu, koja je bila linijski sudija ovog puta procijenila, je situaciju drugačije i odlučila da mladi Amerikanac nastavi finalni meč - koji je na kraju izgubio od Lorenca Sonega uz samo tri osvojena gema.

Odluka Oreli Tort izazvala je mnogo pažnje, a čini se da Francuskinja nije ni razmišljala o diskvalifikaciji. Ona je prišla tribinama da provjeri kako se osjeća pogođeni navijač, a zatim dala znak da se meč nastavi. Vjerovatno je na odluku uticalo i to što je Aleks igrao pred svojim navijačima, pa bi izbacivanje sa finalnog meča turnira koji se igra kao priprema za US open pokvarilo njihov utisak.

Inače, Aleks Mikelsen je trenutno 43. igrač planete i to mu je najbolji rezultat u karijeri koja zvanično traje od prethodne sezone. Do sada nema nijednu titulu, a tri puta je gubio u finalu turnira iz serije 250. Jedina pobjeda nad nekim igračem iz Top10 na svjetskoj ATP listi mu je trijumf u meksičkom Los Kabosu protiv Aleksa de Minora.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC