• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadam se da Novak ne sluša ovo što ću reći! Skandalozna izjava Vilandera - ni Đoković, ni Nadal, ni Federer!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mats Vilander izazvao veliku buru izjavom o tome ko igra tenis najbolje u istoriji i koji je meč najveći koji je ikad odgledao.

 Mats Vilander o Novaku Đokoviću Izvor: Eurosport.com/Screenshot/YouTube/US Open Tennis Championships

Stručni komentator Eurosporta Mats Vilander smatra da niko nikad nije igrao bolji tenis od Karlosa Alkaraza i Janika Sinera na vrhuncu forme. Čak ni trio najvećih svih vremena, Đoković - Nadal - Federer.

"Nadam se da Rodžer, Novak i Rafa ovo ne slušaju, ali ako pričamo o nivou igre, kada su Siner i Alkaraz na vrhuncu forme, nema šanse da je neko bolje od njih igrao tenis ikada", kazao je Šveđanin, nekadašnji "Broj 1".

Vilander očigledno dočekuje Masters u Šangaju pod utiskom burnog finala Pekinga, u kojem je Karlos Alkaraz i treći put ove sezone pobijedio Sinera.

"Alkaraz i Siner su priredili takav spektakl u tom finalu, da je to za mene bio apsolutno najbolji sportski događaj ikad. I svaki put se to dogodi kada oni igraju. Uvijek naprave dobru zabavu. Njihov meč može da ode u bilo kom pravcu i obojica mogu da pobijede. Niko drugi nije uznemiren zbog prisustva onog drugog... Na stazi su na kojoj je bila 'Velika trojka' kada pričamo o njihovom nivou tenisa."

Evo kada će Novak ući u problem

Izvor: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

U Kini će se Šveđanin sresti sa Đokovićem, kome ipak "skida kapu". "Novak Đoković je posebno ljudsko biće. To da ga nešto 'vozi' da i dalje bude prisutan, da pokušava da pobjeđuje, da osvaja velike turnire, ali čak i male, da igra na Dejvis kupu... Sve je to apsolutno nevjerovatno. Impresioniran sam time da fizički želi da uloži toliko truda", kazao je Vilander.

"Sa druge strane, treniranje u njegovim godinama, poslije toliko osvojenih trofeja i titula je apsolutno zadovoljstvo. Ne govorim o treninzima u teretani, već o udaranju loptice protiv igrača poput Janika Sinera, Karlosa Alkaraza, Danila Medvedeva... On igra protiv najboljih na svijetu, jer oni žele da treniraju sa njim. Oni ne mare za to da li će igrati međusobni meč tri dana kasnije, samo žele da uživaju u treninzima i da se dobro provedu", kazao je Vilander.

Osvajač sedam grend slem titula smatra da će Novaku nedostajati život profesionalnog tenisera kada završi karijeru.
"Mislim da je meni to najviše nedostajalo, ta rutina i taj način života profesionalnog igrača. Nije stvar u tome da li pobjeđujete, gubite, čak ne i da se takmičite, već da budete na ATP Turu i da trenirate sa najboljim igračima na svijetu na centralnom terenu u Šangaju i na centralnom terenu na Rolan Garosu."

Svjestan je Vilander i dilema koje su pred Đokovićem.

"Da li on može da prođe dobro na Rolan Garosu a da propusti toliko turnira? Da li može da dobro igra na grend slemovima ako dođe u Šangaj bez ikakvog osjećaja da to nije važno? Jer u jednom trenutku, kada počne da gubi od momaka koji su ne samo prvi, drugi i treći na svijetu, već i koji su 10. i 20. na ATP listi, onda bi njegovo samopouzdanje moglo da bude uzdrmano, a njihovo povećano", naglasio je Vilander potencijalni problem najvećeg svih vremena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC