Ostali sportovi

"Osice" od minus 7 do minimalnog poraza: Odluka o putniku u narednu fazu Evropskog kupa pada u Banjaluci!

Autor Haris Krhalić

Rukometašice Borca imale su mnogo problema u prvih 35 minuta utakmice u Pločama, ali smo nakon toga vidjeli tim koji može do trećeg kola EHF Evropskog kupa.

Izvor: Promo/ŽRK Borac

Rukometašice Borca poražene su u prvoj utakmici drugog kola EHF Evropskog kola od ekipe Dalmatinke rezultatom 24:23. Odličan je to rezultat ako uzmemo u obzir da su Banjalučanke u jednom trenutku u drugom poluvremenu bile čak sedam golova u minusu, ali smo nakon toga vidjeli posve drugu sliku na terenu i na kraju minimalan poraz koji ostavlja "osicama" ogromne šanse da pred domaćom publikom osiguraju plasman u narednu fazu takmičenja.

ŽRK DALMATINKA - ŽRK BORAC 24:23 (15:10)

„Osice“ bolje otvaraju meč te golovima Slađane Andrić i Milane Railić na isteku trećeg minuta stižu do 0:2. Domaći tim prvi pogodak postiže nakon više od četiri minuta igre, a onda sa dva gola Petre Gustin stižu i do prve prednosti (3:2).

Nakon novog izjednačenja, Dalmatinka pravi seriju od četiri gola i stiže do prednosti 7:3. Uslijedila su po dva gola na obje strane da bi nakon toga Dalmatinka golom Ivone Trpevske stigla do +5 (10:5).

Uslijedio je period igre gol za gol pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 15:10 u korist domaćeg tima. Iako je Darjana Vukliš u prvih 30 minuta upisala devet odbrana, „osice“ su se mučile sa realizacijom, što je na kraju rezultovalo sa pet golova prednosti za Dalmatinku.

Trpevska golom otvara drugo poluvrijeme, da bi s druge strane uzvratila Sandra Đurašinović nakon čega domaći tim postiže još dva gola i prvi put bježi na +7 (18:11).

Ipak, od tog 35. minuta stvari za Banjalučanke kreću nabolje. U narednih sedam minuta prave seriju 6:1 i prilaze samo na dva gola zaostatka (19:17).

U posljednjih deset minuta meča ušlo se sa rezultatom 22:19 za Dalmatinku, da bi dvije minute prije kraja golom Azre Letić „osice“ prišle na samo gol zaostatka.

Milana Railić 40 sekundi prije kraja pogađa za izjednačenje, ali domaći tim ipak na kraju uspjeva stići do minimalne pobjede zahvaljujući pogotku Renate Vladimir.

Najefikasnija u redovima Borca bila je Azra Letić, koja je bila najbolja onda kada je to najviše trebalo i sa 9 golova ostavila "osice" u igri za plasman dalje. Milana Railić postigla je šest golova, dok je Slađana Andrić postigla tri. Svoj doprinos dala je i Ivana Bobić sa dva gola dok su Lara Bijelić, Sandra Đurašinović i Isidora Kršić postigle po jedan.

Odličnu utakmicu imala je i Darjana Vukliš koja je upisala 18 odbrana.

U domaćem timu Renata Vladimir, Iva Bule i Ivona Trpevska postigle su šest golova. Revanš susret na rasporedu je 12. oktobra u dvorani Borik.