Ostali sportovi

Švajcarski skijaš (29) teško bolestan: Pred početak sezone otkrio strašne rezultate

Autor Nebojša Šatara

Nils Hinterman nada se oporavku od raka i povratku na stazu.

Izvor: EPA/ENNIO LEANZA/KEYSTONE

Strašne vijesti stigle su ljubiteljima zimskih sportova pred sam početak nove sezone - švajcarski skijaš Nils Hinterman (29) neće moći da se takmiči na predstojećim trkama jer vodi tešku borbu za život. Sportista iz Švajcarske saopštio je javnosti da ima rak limfnih čvorova i da zbog toga ne može da nastupa u narednom periodu.

Nils je pred početak nove sezone sazvao konferenciju za medije na kojoj je otkrio svoje zdravstveno stanje i detalje borbe koja ga čeka u narednim mesecima. Po procjenama ljekara, velike su šanse da će se u ovoj borbi uspjeti da pobijedi!

"Nažalost, zdravstveno stanje mi ne dopušta takmičenje u idućoj sezoni. Dijagnostifikovan mi je rak limfnih čvorova. Morao sam proći dva kruga hemoterapija, a onda će krenuti i zračenje. Do sada nisam imao nikakve simptome. Slučajno su mi to otkrili. Dijagnoza nije lagana, ali šanse za oporavak su jako dobre. Ljekari su uvjereni da će se bolest povući i da neće ostati ništa. Za sada mi ništa ne stoji na putu da nakon nekog vremena nastavim karijeru", istakao je Nils Hinterman.

Nils je svojevremeno osvojio bronzanu medalju na Svjetskom šampionatu za juniore, a zapažene rezultate ostvario je i u seniorskoj konkurenciji. Učestvovao je na Zimskim olimpijskim igrama 2022. godine, na tri Svjetska prvenstva i u sedam od posljednjih osam sezona Svjetskog kupa. Na trkama Svjetskog kupa zabilježio je tri pobjede i još četiri plasmana na podijum. Specijalista je za brze discipline, tačnije spust.

Bonus video:

(MONDO)

Tagovi