• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani uz Muzaferiju: Elvedina sa novim timom otputovala u Francusku

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolja bh. alpska skijašica zadovoljna pripremama.

 Elvedina Muzaferija Izvor: PR tim Elvedina Muzaferija

Poslije intenzivnih kondicionih priprema u Makarskoj i Sarajevu, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija otputovala je u Francusku gdje ima idealne uslove za skijanje.

Tako će bh. tim, koji je u ski centar "Les Deux Alpes" stigao prošle sedmice, iskoristiti priliku za maksimalan rad te dodatno testiranje nove Atomik opreme, kao i obavezan rad na tehnikama i formi uopšte.

"Ovdje se nalazim sa svojim novim timom, gdje ćemo provesti ukupno petnaest dana. Imamo izuzetno dobre uslove za skijanje, a trenutno nam je fokus na neke osnovne stvari - na tehniku i povratak na skije nakon duže pauze od skijanja i nakon veoma teških kondicionih treninga”, poručila je Muzaferija za čiju kondicionu spremu brine trener Edhem Bajrić, a o nastupu na skijama italijanski dvojac Nikola Kvakvareli i Davide Veconi.

Pogledajte

01:09
Elvedina Muzaferija
Izvor: Elvedina Muzaferija PR tim
Izvor: Elvedina Muzaferija PR tim

Nošena energijom prethodne takmičarske sezone, u kojoj je prvi put u istoriji Bosnu i Hercegovinu odvela u finale Svjetskog kupa, članica Skijaškog kluba “ZE-2010” ulaže velike napore kako bi na narednim takmičenjima ciljeve podigla na veću ljestvicu.

"Ovo je, takođe, posljednji dio priprema koje ćemo obaviti prije ljetne pauze i prije odlaska u Čile. Imamo vrlo dobre uslove, snijeg je odličan kao tokom zime tako da možemo dobro iskoristiti vrijeme ovdje. Jako puno testiramo i skije. Kako su pripreme krenule, ako se ovako i završe, mislim da će biti sve super i radujem se novoj sezoni”, iskrena je Muzaferija.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC