• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elvedina Muzaferija nakon kraja Svjetskog kupa: "Sretna sam, ovo je dobro za moju karijeru"

Autor Haris Krhalić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija oglasila se nakon današnje trke.

 elvedina muzaferija Izvor: PR tim Elvedina Muzaferija

Posljednja ovosezonska utrka za žene u okviru Svjetskog kupa održana je danas u austrijskom Zalbahu, a Elvedina Muzaferija (24), koja je u dvije discipline izborila prvo finale Bosne i Hercegovine u najvećem svjetskom takmičenju u alpskom skijanju, zauzela je 16. mjesto.

Rođena Visočanka je trku odskijala u vremenu 1:46.96, te je za 15. mjestom, posljednjem koje donosi bodove, a koje je danas osvojila Švajcarkinja Friška Nufer, kasnila 21 stotinku.

Prvo mjesto pripalo je Austrijanki Korneliji Hiter, kojim je osigurala bodove za Mali kristalni globus, dok se poziciju iza Muzaferije našla najbolja skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Lara Gut- Behrami.

“Danas sam startala jako dobro, imam prva dva prolaza jako dobra. Međutim, danas je za dobar plasman zaista trebalo imati i puno sreće s vremenom. Dosta je i vjetar puhao, a sa startnim brojem devetnaest se i naoblačilo tako da vidljivost nije bila ni blizu kao što je to bilo s prethodnim brojevima“, rekla je Muzaferija.

„Ipak, sretna sam da sam uopće došla u finale u Zalbah. Upoznala sam stazu za Svjetsko prvenstvo iduće godine i mislim da je ovo dobra sezona i dobar početak za budućnost moje karijere”, izjavila je Muzaferija nakon spusta koji je prolongiran i prekidan zbog jakog vjetra te nezgode jednog od redara na stazi.

Kratko se osvrnula i na jučerašnje finale u superveleslalomu i kobni disbalans u drugom sektoru staze.

“Jučer sam imala jako dobru brzinu. Prije ispadanja bila sam najbrža i s dosta velikom prednošću u odnosu na prvoplasiranu. Nažalost, nisam uspjela završiti trku.”

Do finala Svjetskog kupa Muzaferija je stigla serijom dobrih rezultata u drugom dijelu sezone, tokom koje je skupila 82 boda u superveleslalomu te i okončala na 23.mjestu u poretku discipline. Sa 69 bodova rangirala se kao 24. najbolja skijašica u disciplini spust. U ukupnom poretku, sa 151 kup bodom, dospjela je na 54. mjesto rang liste najboljih skijašica svijeta.

U današnjem, svom 68. nastupu u Svjetskom kupu, uz Lauru Pirovano (22) i Viktoriu Olivie (19), dvadesetčetverogodišnja Muzaferija startala je kao jedna od tri najmlađe takmičarke i nema sumnje da će naša najbolja skijašica u narednoj sezoni, a koja nam donosi i Svjetsko prvenstvo, Bosnu i Hercegovinu još bolje pozicionirati u svjetskoj skijaškoj eliti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC