Ostali sportovi

Grude već ovjerile treće kolo Evropskog kupa! Prvak BiH deklasirao predstavnika Kipra

Autor Dragan Šutvić

Aktuelne šampionke BIH pregazile su ekipu Jut Union Atinu.

Izvor: PROMO/HRK GRUDE

Rukometašice Gruda su praktično već nakon prve utakmice sa kiparskom ekipom Jut Union Atinu izborile mjesto u trećem kolu Evropskog kupa!

Aktuelne šampionke BiH će, dogovorom sa rivalom, oba meča sa Kiprankama odigrati u svojoj dovrani, a u prvom su trijumfovale razlikom od 18 golova (39:21) i rasterećeno čekaju sutrašnji duel, zakazan za 17.00 časova.

Bilo je jasno, već poslije prvog poluvremena, da će Gruđanke u ovom duelu, u kojem su imale ulogu formalnog gosta, proslaviti ubjedljiv trijumf.

Na pauzi između dva poluvremena bilo je plus 15 za Grude (23:8), u čijem sastavu je do kraja meča prvo ime među strijelcima bila Lea Bošnjak sa devet golova.

Karla Lovrić je u pobjedi učestvovala sa osam golova, Matea Šumelj se zaustavila na šst golova, dok je Mia Lugonjić doprinos pobjedi dala sa četiri gola.

Isto toliko u kiparskoj ekipi postigle su Panajota Fijaku i Ana Karakiti.

Ekipa Krivaje se još prošlog vikenda, poslije dva poraza od holandske ekipe JuRo Unirek oprostila od evropske scene, dok će Hadžići u nedjelju pred domaćom publikom igrati protiv Jagodine. U prvom meču u Srbiji poražene su razlikom od 12 golova (34:22).

Banjalučki Borac, sa druge strane, ima veoma dobru šansu da se nađe u trećem kolu. U prvoj utakmici protiv Dalmatinke, u Pločama, poražen je rezultatom 24:23, pa će u subotnjem revanšu u Boriku pokušati da bude bar dva koraka ispred predstavnika Hrvatske.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)