Ostali sportovi

Novak Đoković o finalu Šangaja: Janik Siner je sigurno favorit, ali imaću šansu

Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković se plasirao u finale turnira u Šangaju nakon što je savladao Tejlora Frica sa 2:0 u setovima.

Izvor: YouTube/Rolex Shanghai Masters/Screenshot

Novak Đoković je slavio u polufinalu turnira u Šangaju. Poslije pet godina Srbin je ponovo u Kini, publika ga svakim danom podsjeća na činjenicu koliko je voljen, a to mu očigledno daje dodatnu snagu za uspjehom. Đoković je u borbi za finale savladao dobro poznatog rivala Tejlora Frica sa 2:0 u setovima, odnosno 6:4, 7:6 (8:6). 

Poslije pobjede Đoković je izjavio: "Uvijek mnogo izvuče iz mene, ovakve bitke, pogotovo pred kraj turnira u ovoj fazi moje karijere. Ovakve borbe uzimaju mnogo energije, ali daju samopouzdanja. Moram da se oporavim jer imam tu i tamo neke probleme fizičke prirode na terenu. On od grend slema igra jako dobro na ovoj podlozi, servira sjajno i zato nisam želio da idem u treći set. Jako mi je drago da sam završio sve u dva", rekao je Novak Đoković.

Govorio je Đoković i o nevjerovatnoj podršci koju ima sve ovo vrijeme u Kini. "Došao sam u Šangaj poslije pet godina koliko nisam igrao u Kini. Ovdje sam uvijek imao mnogo uspjeha, mnogo titula i u Pekingu i Šangaju. Rekao sam mnogo puta koliko sam zahvalan na podršci i energiji koju ovdje imam. Jako sam zahvalan i zato idem dalje", ispričao je šampion Igara iz Pariza. 

Novak se potom osvrnuo na svoja očekivanja, ali je spomenuo i budućeg rivala. "Ovdje sam došao sa vizijom da dođem do finala i da tražim tu 100. titulu. Imaću šansu protiv najboljeg na svijetu i vidjećemo šta će da se desi. Okrećem se duelu protiv Sinera koji igra sjajan tenis i sigurno je favorit", dodao je Novak.

BONUS VIDEO: 

(MONDO)