Ostali sportovi

Kakve riječi Janika Sinera o Đokoviću: Govor koji pokazuje da ga poštuje iz srca!

Autor Dragan Šutvić

Vrlo lijepo ponašanje Janika Sinera nakon pobjede nad Novakom Đokovićem na mastersu u Šangaju.

Izvor: Twitter/@CristinaNcl/Screenshot

Janik Siner podigao je sedmi pehar ove kalendarske godine, prvi put u Šangaju. Da bi to uspio, Siner je morao da prevaziđe, kako sam kaže, jednu od "najtežih stvaru u tenisu",a to je da pobijedi Novaka Đokovića. Uspio je to da učini iako je bio na "klimavim nogama" u prvom setu, kada je Đoković imao 30:0 na 5:4, međutim izborio je taj-brejk i u njemu je otpočeo misiju preokret. Na kraju - 7:6, 6:3 za Sinera.

"Lijepo je vidjeti da još igraš nevjerovatan tenis, pokazuješ to iz godine u godine...", rekao je Siner, pa se s osmijehom osvrnuo i na Novakov komentar o svojim dojučerašnjim saradnicima Panikiju i Badijuu koji su sada sa Italijanom: "Ja takođe znam dobro tvoj tim (Klaudio Cimalja prešao kod Novaka, prim. aut.), pa se razmjenjujemo u članovima tima".

"Sve ti najbolje želim Novače, ne samo ove sezone, nego da probaš da ostaneš zdrav i da te gledamo koliko god je moguće na našoj velikoj pozornici. Hvala i mom timu, ne znam šta nas sve čeka, probaćemo da napredujemo još kao tim i ja kao teniser. Zapravo, tek smo počeli sa dva nova člana tima i srećan sam što ih imam", naglasio je Siner i zahvalio se posebno navijačima i legendama koje su na tribinama - poput Rodžera Federera.

Interesantno, Siner se nije previše "isprsio" kada je čuo podatak da je pobijedio Noleta u posljednja četiri od pet duela, dodavši da jednostavno u njegovoj igri ne postoje slabosti - samo mali broj šansi koje će vam dati i koje morata da iskoristite. Izgleda da ili je Nole davao previše šansi danas ili ih je Siner stalno koristio.

Podsjetimo, Siner će i kalendarsku godinu završiti kao broj jedan, dok je ove sezone osvajao trofeje na Australijan openu i US Openu. Vimbldon i Rolan Garos pripali su Karlosu Alkarazu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!