Ostali sportovi

Hrvat utišao punu halu u Novom Sadu: Vojvodina se potukla sa prvakom Evrope, ali ipak nije mogla!

Autor Dragan Šutvić

Rukometaši Vojvodine su pružili veliki otpor, ali je Kil ipak bio prejak i savladao je šampiona Srbije u drugom kolu Lige Evrope.

Izvor: Aleksandar Djorovic / imago sportfotodienst / Profimedia

Gledali smo spektakl u SPENS-u, ali nismo vidjeli senzaciju. Rukometaši Vojvodine su bili u utakmici cijeli meč, ali je Kil kada je trebalo dodao gas i na kraju trijumfovao protiv crveno-bijelih 32:28 (18:14) na gostovanju. Nijemcima je ovo bila druga pobjeda nakon što su dobili i Torelavegu, a Vojvodina je poslije pobjede nad Nekseom zabilježila prvi poraz.

Najefikasniji u timu Vojvodine na ovom meču bio je Milan Jovanović sa sedam golova, Jovica Nikolić je imao pet, a po četiri Vukašin Vorkapi i Ahmed Sesa dok je Stefan Dodić dao tri. Trnavac je skinuo osam, a Lučin šest lopti. Sa drugestrane Imre Bence je dao osam golova, Emil Madsel šest, Hndrik Pekeler pet, a iako je dao samo jedan gol Domagoj Duvnjak je bio motor svog tima i najzaslužniji je za pobjedu. Na golu je Tomaš Mrkva upisao 10 odbrana. 

Prolomio se krik u hali kada je Vojvodina postigla prvi pogodak, ali nije na startu uspijevala Vojvodina da se odbrani ali su tranzicijom domaćini dolazili do golova. Uključio se Vukašin Vorkapić na 4:4 sa tri, ali je onda propuštena šansa iz kontre za prvo vođstvo u šestom minutu. Upravo je Vorkapić promašio sedmerac na 5:5.

Bomba Patrika Vinceka utišala je dvoranu, a poslije velike greške Jovanovića Landin je odlijepio Kil na 8:6. Ni njegovo isključenje nije pomoglo Vojvodini da se vrati, ali poslije dvije kontre, gola i asistencije Vorkapića bilo je 12:11.

Ni odbranjeni sedmerac Frana Lučina nije spriječio Kil da se pred kraj poluvremena odlijepi na 16:12, a u 27. minutu cijela hala je zanijemila kada je Stefan Dodić ostao na podu da leži uz bolnu grimasu. Ovoga puta srećom nije bilo povrede, pa je poveo sljedeći napad crveno-bijelih. Pred poluvrijeme je poslije pogotka Pekelera sa crte bilo 18:14, ali su domaćini imali čemu da se nadaju u drugom dijelu pošto je Dodić dao gol nekoliko sekundi pred kraj za 18:15.

Mnogo su nervozno domaćini ušli u drugo poluvrijeme. Dobre poteze u odbrani prokockali su prodatim loptama i začas je otišao gost iz Njemačke na 21:16.

Ipak Milan Jovanović i Fran Mileta su sa dva ekspresna gola vratili crveno-bijele u igru, ali je potpuno pala odbrana i otišao je njemački velikan na ogromnih šest razlike. Poslije promašenog sedmerca Jovanovića djelovalo je da je poslije 40 minuta gostujući tim riješio meč u svoju korist.

Vidjeli smo nekoliko sjajnih poteza Milana Jovanovića nakon toga, Ahmed Sesa je pogodio za 27:23 i zapalio SPENS, a na deset minuta do kraja meča na semaforu je stajalo 27:24!

Poslije još jednog gola probudila se nada da se ovdje može i do bodova, a kada je Vincek promašio bačena je lopta u ruke rivalu i propuštena je velika šansa. Ipak Fran Lučin se razbranio i dao priliku svom timu da priđe na gol zaostatka, ali napad Voše to nije ispratio. Kada je Jovanović uspijevao da golovima vrati svoj tim u igru Duvnjak je sjajnim asistencijama pravio višak Nijemcima. Na sve to Fran Lučin se povrijedio dva minuta pred kraj.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!