Ostali sportovi

Preminuo poznati MMA borac (38) iz Brazila!

Autor Dragan Šutvić

Tužne vijesti iz Brazila gdje je potvrđena smrt poznatog MMA borca Giljermea Vaskonselosa, zvanog Bomba.

Izvor: mondo.ba

Poznati MMA borac iz Brazila GIljerme Vaskonselos preminuo je u 38. godini, prenose svjetski mediji. Tragičnu vijest potvrdila je i njegova porodica, a uzrok smrti je i dalje nepoznat javnosti, dok posebno zbunjuje što je prije samo nekoliko dana bio aktivan na Instagramu gdje je podijelio fotografiju sa treninga.

Vaskonselos je inače imao 16 nastupa u MMA karijeri, a 2014. godine zabilježio je i jedan nastup u UFC. Kasnije se priključio MMA organizaciji Belator gdje je upisao tri pobjede i isto toliko poraza. 

Na društvenim mrežama oglasio se i Kristijano Lazarini, njegov trener sa kojim je postao "ime" u ovom sportu:

"Od svih učenika koje sam imao, ti si bio najhrabriji. Neustrašiv, nepobjediv. U trenucima haosa, bio si mašina, ali u svim ostalim veoma drag dečko. Tvoj MMA debi, pobjeda nad tipom koji je slavio 10 puta zaredom i imao 19 mečeva, bio je to najsrećniji trenutak u mojoj karijeri. Toliko smo putovanja i bitki odradili zajedno", napisao je slomljeni trener MMA borca.

Onima koji ne prate MMA, poznat je i po tome što se tokom 2016. i 2017. godine zabavljao sa pjevačicom Demi Lovato i njih dvoje su često zajedno viđani u javnosti.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Tagovi

MMA