Ostali sportovi

Dupli poraz "zmajeva" u Crnoj Gori!

Autor mondo.ba

U prvom duelu u Tivtu, rukometaši Bosne i Hercegovine izgubili su od domaćina sa 26:21, a večeras na Cetinju "đetići" su ostvarili minimalnu pobjedu - 27:26.

Rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Bosnu i Hercegovinu i u drugoj prijateljskoj utakmici, koja je igrana na Cetinju.

U prvom duelu, igranom u petak u Tivtu, rezultat je glasio 26:21, a večeras 27:26 za domaću selekciju, prenijela je "Anadolija".

Kako su objavili iz Rukometnog saveza Crne Gore gol odluke postigao je Mirko Mijić iz sedmerca po isteku regularnog toka utakmice. Bh. tim je u drugom poluvremenu prokockao veliku prednost koju je stekao u prvih 30 minuta utakmica. Naime, izabranici Bilal Šumana na odmor su otišli sa šest golova prednosti (16:10).

Crna Gora je prvi put izjednačila u 55. minutu (24:24), a minut kasnije i prvi put došla do vođstva.

U uzbudljivoj završnici crnogorski rukometaši uspjeli su u posjjednjim sekundama da izbore sedmerac, iz kojeg su došli do pobjede.

Najefkasniji u crnogorskoj selekciji bio je Stevan Vujović sa sedam, dok je Božo Anđelić postigao pet golova.U selekciji BIH, osim golmana Benjamina Burića, istakao se i Ibrahim Haseljić sa šest pogodaka.

Dvostruka proba u takozvanoj sedmici Evropske rukometne federacije odlično je poslužila objema reprezentacijama, koje se pripremaju za EURO 2020, koji će se od 9. do 26. januara u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Crna Gora se nalazi u grupi “A“ u Gracu sa reprezentacijama Hrvatske, Srbije i Bjelorusije, dok će BiH igrati u grupi “D“ u Trondhajmu sa Norveškom, Francuskom i Portugalom.