• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić prezadovoljan nakon Vogošće: "Ovo su fajteri koji su Borcu potrebni!"

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

''Ovo je ono što je Borcu potrebno, veliki fajteri koji će ostaviti srce na terenu bez obzira da li su iz Banjaluke ili ne'', rekao je trener Borčevih rukometaša okupljenim novinarima nakon utakmice protiv Vogošće

 Borac Vogošća Mirko Mikić Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Borac m:tel-a sinoć su u derbiju četvrtog kola Premijer lige BiH deklasirali ekipu Vogošće Poljine Hills rezultatom 25:14 i jednom od najvećih rivala za osvajanje titule odmakli na osam bodova.

Trener rukometaša u crveno-plavim dresovima Mirko Mikić bio je, malo je reći, prezadovoljan partijom koju je pružio njegov tim, a to nije krio ni prilikom obraćanja novinarima koji su čekali njegov komentar urađenog u duelu sa igračima kojima komanduje njegov prethodnik na Borčevoj klupi, Bojan Unčanin.

Možda će vas zanimati

''Sigurno da ovo nije bilo očekivano. Iskreno, očekivao sam utakmicu na jednu-dvije lopte. Oba golmana su bila raspoložena, obje ekipe su igrale veoma dobro u odbrani i postojali su svi preduslovi da se ostvare moja očekivanja. Međutim, naša odbrana je sigurno bila kvalitetnija, imali smo širu rotaciju, a pojedini igrači koji nisu nastupili na svojim pozicijama napravili su veliku stvar. Konkretno, mislim na Gorana Daničića, koji je na ovoj utakmici igrao na poziciji desnog beka. Jako dobro je na 'prednjem' odigrao i 'mali' Luka Knežević, kojem skidam kapu. Tokom dana je došao sa okupljanja juniorske reprezentacije iz Kragujevca i na ovakav način odigrao utakmicu. Čestitam svojim igračima, kad je bilo najpotrebnije, odigrali su, vjerovatno, jednu od najboljih odbrana koju je Borik vidio. Na poluvremenu smo vidjeli neke stvari, uspjeli smo da nakon toga zatvorimo desnog beka Miloša Lojaničića i više nije bilo svježine kod ekipe Vogošće. Mi smo ulazili više u zicere, Ljubišić je branio fenomenalno, u principu prezadovoljan sam'', rekao je Mikić po završetku utakmice, koja je, prema njegovim riječima, bila ''mentalno teška''.

''Oni su već neko vrijeme u problemu. Mi smo izgubili nešto što nije trebalo da izgubimo. Uz dužno poštovanje prema svim rivalima, a to sam rekao i u Živinicama, mi imamo imperativ u svakoj utakmici, za razliku od većine ekipa. To igrači moraju da shvate i mi pokušavamo da napravimo takve igrače, odškolovati rukometaše da nose to breme sa sobom i ovo što su odradili protiv Vogošće je upravo ono što očekujem od njih. Ovom partijom su 'otplatili svaku marku' uloženu u njihov dolazak'', poručio je trener ''crveno-plavih'', nastavivši u istom tonu, uz vidljive emocije.

''Luka je juniorsku reprezentativac Srbije i jedan od najzaslužnijih za prošlosezonsko osvajanje Kupa BiH. Radi se o polivalentnom odbrambenom igraču, koji može da igra na četiri pozicije u defanzivi. Ima odlične fizičke predispozicije, igra srcem i, što je najvažnije, uz mnogo inteligencije. Đorđe Ćelić je igrao do posljednjeg atoma snage. Kad je izašao, skinuo je obuću, nije više mogao da hoda. Stefan Miljković je u junu imao operaciju zbog koje igrači prestaju da se bave ovim sportom. Operisao je rame šuterske ruke, a u Živinicama je igrao 60 minuta, dok je u ovom duelu 50 minuta igrao odbranu, pri čemu je postizao i određene golove. Tačno znamo šta smo dovodili u ovaj klub i to je ono što Borac treba da ima – velike fajtere koji će igrati emotivno i koji će ostavljati srce na terenu bez obzira da li su iz Banjaluke ili ne. Ovo što su uradili protiv Vogošće je na njihovu volju, entuzijazam, znanje i srce.''

U narednom kolu, koje se igra u srijedu, Borac će opet biti domaćin. U dvoranu Borik dolazi dobojska Sloga.

''Subota je dan za oporavak, nedjelja je slobodan dan, a od ponedjeljka kreću pripreme za taj meč. Tradicionalno, preteška utakmica, gdje takođe očekujem da će možda biti riješena na jednu-dvije lopte. U kakvim god sastavima igraju Borac i Sloga, nikad ne bude 4-5 razlike. Međutim, mi igramo u Boriku. Nek se ljuti ko hoće, oni su prošle godine malo zamjerili kad sam rekao da i u Doboju idemo na pobjedu. To je tako, mi smo tako naučeni, ne plašimo se nikoga, pogotovo pred našom publikom ali respektovaćemo svakoga'', poručio je Mikić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC