• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unčanin nezadovoljan suđenjem: "Mislim da smo solidno oštećeni''

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

''Veliki broj isključenja našim igračima je bio prevaga'', rekao je Unčanin novinarima nakon utakmice sa Borcem (25:14)

 Borac Vogošća Bojan Unčanin komentar poslije utakmice Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši Borca i Vogošće Poljine Hills sinoć su u dvorani Borik odmjerili snage u zaostalom derbiju četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Uspješniji su bili ''crveno-plavi'', koji su velikog rivala savladali razlikom od 11 poena (25:14), a trener gostujućeg sastava Bojan Unčanin, koji je prije Mirka Mikića sjedio na klupi Borca, nije bio zadovoljan suđenjem arbitara iz Tuzle, Jovića i Arnautovića.

Možda će vas zanimati

''Prvo poluvrijeme je stvarno bilo dobro sa naše strane, iako je postignut mali broj golova. Imali smo dosta isključenja, čini mi se u prvom dijelu pet. Ne bih previše komentarisao suđenje, ali mislim da smo solidno oštećeni u bitnim momentima igre, gdje smo i psihički poklekli. U drugom dijelu drugog poluvremena smo bili lak zalogaj za Borac, koji je znalački iskoristio isključenja i lagano privodio utakmicu kraju. Žao mi je što smo ostali bez volje i snage usljed tog razvoja događaja, ali šta je, tu je. Borac je dobio krila i sigurno da je teško vratiti ekipu nakon silnih isključenja i napadati ionako dobru odbranu Borca predvođenu fenomenalnim Ljubišićem. Kad skoro stalno imate igrača manje, onda pada i moral, Borac postiže lagane golove. Nisu ni oni postigli mnogo golova u situaciji šest na šest, nisu briljirali u napadu, ali jednostavno, ta isključenja su bila prevaga'', rekao je Unčanin, čija ekipa će u srijedu, u okviru šestog kola, gostovati u Bugojnu ekipi Iskre.

''Sigurno da je teško tražiti bodove u Banjaluci i vaditi se protiv Borca, a teška utakmica nas čeka i tamo. Nadam se da, ipak, možemo da pružimo bolju igru nego u Boriku i da možemo da osovjimo tri boda, nakon čega se okrećemo daljim mečevima. Pokušaćemo u drugom dijelu prve polusezone da malo stignemo bodovnu razliku. Imali smo zaista težak raspored u ovim prvim kolima, ali se nadam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji.''

Nakon pet odigranih utakmica, Vogošća Poljine Hills zauzima tek 14. mjesto, uz osam bodova manje od Banjalučana, koji dijele prvo mjesto sa Gračanicom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC