Ostali sportovi

Đoković: Igrao sam previše neutralno, Rodžer je u svemu bio bolji

Autor mondo.rs

Srpski as priznao da na meču protiv Federera nije bio na svom uobičajenom nivou. Bol u laktu koji je osetio nije zabrinjavajući

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u završnicu finalnog turnira sezone u Londonu i obezbedi eventulano prvo mesto na ATP listi na kraju godine.

U odlučujućem meču grupne faze pretrpeo je poraz od Rodžera Federera (6:4, 6:3) i ostao bez polufinala.

Uprkos tome što smo navikli da gledamo Đokovića kao lidera gotovo svakog meča koji igra, protiv Švajcarca u petak uveče on nije bio taj koji je držao palicu.

Novak nije imao svoju prepoznatljivu oštrinu u igri, repertoar gotovo nesaavrnih udaraca "u rukavu", ali ni mentalnu snagu, koja ga krasi, u bitnim trenucima.

"Rodžer je bio bolji u svim aspektima igre i apsolutno je zaslužio pobedu", prvo je naveo Đoković posle prvog poraza od Federera nakon četiri godine.

"Odlično je servirao, dobro se kretao i sjajno riternirao. Sve je uradio kako treba, a ja sam igrao previše neutralno. Nisam dobro čitao njegov servis, odigrao sam poprilično loš meč", iskreno je poručio svetski broj dva.

"Izuzetno se divim Rodžeru i svemu što radi na terenu. Ono što je postigao tokom prethodnih godina i što još uvek pokazuje na terenu je fenomenalno. Čak i za mene je uzor i jedan od najtežih rivala koje sam imao u karijeri. Kada pogledate šta je sve postigao i šta i dalje čini, samo vas dodatno inspiriše", rekao je Novak.

Đoković nije krio da je bio razočaran pruženom partijom, ali i porazi su sastavni deo karijere.

"Ovo nije prvi, a verovatno ni poslednji težak trenutak u mojoj karijeri. Izgubio sam toliko mečeva u životu da znam kako treba nastaviti dalje. Ni ovo nije bio poseban poraz. Protiv Rodžera sam igrao gotovo 50 puta, i svaki poraz je bolan, ali kada igrate protiv najvećih rivala to daje dodatni ukus porazu ili pobedi. Profesionalac sam i imam iskustvo zbog kojeg znam kako treba prihvatiti stvari, krenuti dalje i potražiti novu priliku", napomenuo je srpski teniser.

Ono što je više zabrinulo od Đokovićeve slabije partije je problem sa laktom, koji je operisao i koji mu je pravio dosta problema, a koji se javio tokom meča. Bolan izraz na njegovom licu u jednom trenutku jasno je pokazao da nije sve bilo kako treba.
Na sreću, Đoković je posle meča rekao da se nada da nije u pitanju nikakva povreda.

"Nadam se da me ništa neće sprečiti da nastupim na finalu Dejvis kupa u Madridu. Bio je to poprilično oštar bol, ali sam mogao da nastavim meč. Da je u pitanju nešto ozbiljno, mislim da ne bih mogao da držim reket. Tako da sam verovatno napravio samo neki nespretan, brz pokret, ali kasnije nije bilo problema", objasnio je Đoković.