• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ne udara kao pre, ali Rodžer ga nije udario četiri i po godine!

Autor w rs

Federer je od leta 2015. samo jednom savladao Đokovića na turniru koji je završen Đokovićevom pobedom nad Federerom u finalu. To ove godine neće biti moguće.

Prošlo je četiri i po godine od kada je (3) Rodžer Federer poslednji put naneo (2) Novaku Đokoviću poraz koji je imao uticaja na ishod turnira.

Bilo je to u finalu Mastersa u Sinsinatiju na leto 2015, kada je Švajcarac pobedio rezultatom 7:6 (7:1), 6:3.

Do danas, a sastajali su se sedam puta u međuvremenu, 38-godišnj as iz Bazela pobedio je pet godina mlađeg Srbina samo jednom - iste godine u grupnoj fazi Finala ATP sezone u Londonu, s tim da rezultat 7:5, 6:2 nije značio i Đokovićevu eliminaciju.

Možda će vas zanimati

Naprotiv.


Veliki rivali sastali su se četiri dana kasnije u finalu i taj meč pripao je srpskom asu rezultatom 6:3, 6:4, što je bio peti Novakov peti trijumf na završnom turniru sezone, dok je Rodžer ostao sa šest titula i poslednjom osvojenom 2011. godine u finalu sa Žo-Vilfredom Congom.

Đoković je u finalnim mečevima u "O2 areni" međuvremenu gubio od Endija Mareja pre tri i Aleksandera Zvereva pre godinu dana, a ovog četvrtka put ga je ponovo naveo na jednog od dvojice najvećih rivala - Federera, s tim da njihov novi duel u grupnoj fazi neće biti samo stvar prestiža.

Ko izgubi večeras, a spektakl počinje u 21 čas, završiće takmičenje pre subotnjih polufinala!

faza takmičenja / ATP poeni / nagrada u dolarima

*pobeda u grupnoj fazi / 200 poena / 203.000
**pobeda u polufinalu / 400 poena / 620.000
***pobeda u finalu / 500 poena / 1.280.000

"Krivac" za to je mladi (5) Dominik Tim, koji je prodor među četiri učesnika završnice izborio pobedama nad Federerom u prvom i Đokovićem u drugom kolu "Bjern Borg" grupe, tako da će osvajači 11 trofeja na ATP finalu sezone morati između sebe da odluče o drugom polufinalisti.

Đoković vodi 26:22 u jednom od najvećih rivalstava u istoriji tenisa, koje je kulminiralo prošlog leta u nezaboravnom finalu Vimbldona završenom u petom setu - 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6, 13:12.

Kako do "Broja 1": Titula i Nadal bez finala

Jedan od Novakovih učitelja iz dečačkih dana, Nikola Pilić, kaže da svetski "Broj 2" udara lopticu primetno slabije u odnosu na tenis koji je letos igrao.

Verovatno i sam svestan da nije u top formi, Đoković je tokom fantastičnog duela sa Timom u utorak uveče sočno ispsovao u pravcu "boksa" u kom su sedeli njegovi treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević, a taj snimak brzo je obišao planetu, pa će biti zanimljivo ispratiti večerašnji okršaj sa rivalom koji je u ranom periodu ovog rivalstva imao skor 7:2 i 13:6.

"Da budemo jasni, Novak je igrao koliko mu je Tim dopustio. Odličan meč Austrijanca, jednostavno, Nole nije mogao da se snađe u tom duelu. Nije bio u šestoj brzini, kao što je bio slučaj u Parizu. Đoković, ako je želeo da pobedi Dominika, morao je da igra 100 odsto, a on je bio na 90 odsto", rekao je Pilić za "Kurir".

"Videli ste da Novak nije mogao da udara loptu kako on želi, izgledalo je kao da je juri, ali takav stil igre nametnuo je Tim. Mislim da je on odigrao meč karijere, Nole se nije najbolje snašao u takvoj razmeni udaraca, ali je, i pored toga, bio blizu da trijumfuje. Ubeđen sam, ako se njih dvojica ponovo sastanu u finalu, da će Đoković pobediti".

Dodao je…

"Moramo da budemo svesni da je Tim udarao odlično loptu, pogađao odlučujuće poene, i to je sigurno uticalo na konačan rezultat. Videli ste da je Nole udarao pod uglom od 40 stepeni, i u takvim okolnostima moraš da igraš defanzivno".

Nikolu Piliću ne brine to što je Novak u taj-brejku trećeg seta izgubio pet poena zaredom, što sigurno nije uobičajeno za našeg igrača.

"Nije mu to prvi put, slično je bilo i sa Marinom Čilićem u jednom meču. Takve stvari se dešavaju, ali gledajući taj-brejkove koje je Novak odigrao, statistički je mnogo više dobio nego što je izgubio", zaključio je Pilić.

Anketa

Ko će pobediti, Đoković ili Federer?

  • Đoković

    88.89% (16)

  • Federer

    11.11% (2)

Ko će pobediti, Đoković ili Federer?

Rezultati


Grupa Bjern Borg

četvrtak

(5) Dominik Tim - (8) Mateo Beretini 15.00
(2) Novak Đoković - (3) Rodžer Federer 21.00

Tabela: Tim 2-0 (4:1), Đoković 1-1 (3:2), Federer 1-1 (2:2), Beretini 0-2 (0:4).

Grupa Andre Agasi

petak

(4) Danil Medvedev - (7) Aleksander Zverev
(1) Rafael Nadal - (6) Stefanos Cicipas

Tabela: Cicipas 2-0 (4:0), Zverev 1-1 (2:2), Nadal 1-1 (2:3), Medvedev 0-2 (1:4).

*napomena: zamene su Roberto Bautista Ahut i Gael Monfis.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC