• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiri mjeseca od onog finala: Novak je dobio Federera 26 puta, mora i sad!

Autor mondo.rs

Organizatori turnira u Londonu zvanično saopštili termin najiščekivanijeg meča grupne faze završnog mastersa.

Dominik Tim je bio uporan, igrao je sjajan tenis i uspio je da učini ono što je malo igrača u istoriji - pobijedio je Novaka Đokovića poslije preorketa, kada je djelovao da se srpski teniser pretvorio u "zid" i da može da vrati svaki udarac...

Ta pobjeda Austrijanca značila je da Novak Đoković ima samo jedan put do polufinala završnog mastersa, a to je trijumf protiv najvećeg rivala - Rodžera Federera.

Ukoliko želi da se plasira u polufinale Pariza, i da tako i dalje ostane u šansi da sezonu završi kao prvoplasirani na ATP listi, Đoković će morati da pobijedi Federera u 49. međusobnom okršaju, svejedno da li u dva ili tri seta.

Dva tenisera u dosadašnjem dijelu grupe "Bjern Borg" imaju po pobjedu i poraz, a bolji od njih dvojice proći će u narednu fazu turnira uz Dominika Tima.

Organizatori turnira saopštili su da će se "derbi" igrati u četvrtak (14. novembar) od 21 čas, dok će prije njih rezultatski nebitan duel odigrati Tim i Beretini, a Novaku i Rodžeru ovo će biti prvi međusobni duel od čuvenog finala Vimbldona.


Duel na londonskoj travi pripao je Đokoviću, u pet setova, poslije neviđene drame, a nadamo se da će i ovaj njihov meč biti iz kategorije "nezaboravnih".

Zapravo, prošlo je tačno četiri mjeseca od tog finala: 14. jula 2019. godine!

Đoković vodi u H2H duelima pošto je dobio 26 od 48 prethodnih mečeva sa velikim rivalom, dok Federer ima 22 - od toga tek dva na završnom mastersu u Londonu, gdje je Nole takođe uspješniji i ima četiri pobjede protiv Švajcarca.

Pobjednik ovog meča u polufinalu će igrati protiv drugoplasiranog iz grupe "Andre Agasi" u kojoj se takmiče Zverev (1-0), Cicipas (1-0), Medvedev (0-1) i Nadal (0-1).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC