• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković se spotakao u Londonu: Timu pripala drama, Federer za polufinale!

Autor w rs

Srpski teniser poslije mnogo borbe nije uspio da savlada Austrijanca i sada će u posljednjem meču u grupnoj fazi pokušati da se plasira u završnicu Završnog mastersa - 1:2.

Misli o prvom mjestu ATP liste moraće da "odlutaju" bar na neko vrijeme, jer sada ni put do polufinala Završnog mastersa u Londonu za Novaka Đokovića ne izgleda tako jednostavno.

Srpski teniser poražen je u 2. kolu grupe "Bjorn Borg" od Dominika Tima 7:6, 3:6, 6:7 i tako dobio jasan zadatak pred posljednji meč ove faze - pobijediti Rodžera Federera.

U uzbudljivom i izuzetno kvalitetnom okršaju u "O2 areni" slavio je austrijski teniser. Borba je trajala dva sata i 47 minuta, a "kralj taj-brejkova" nije do kraja uspio da opravda tu nezvaničnu titulu.

A počelo je odlično po Đokovića, jer osim što je već u četvrtom gemu meča stigao do brejka, već i zato što je poslije odmah uzvraćenog udarca uspio da ostane smiren i da potom u dodatnom 13. gemu stigne do 1:0 u setovima.

Ipak, vjerovatno i presudan dio meča odigrao se početkom drugog seta, kada je drugom teniseru svijeta pala koncentracija, a Tim je to iskoristio da zaigra još bolje i za relativno brzih 39 minuta vrati sve na početak.

U susretu koji je vidio mnoštvo briljantnih poena na obje strane, snažne forhend vinere Tima i uobičajeno precizno riterniranje Đokovića, treći set kao da je bio "za dušu" neutralnih gledalaca.

Tim je imao prednost brejka, Novak se vratio, da bi na 5:5 Austrijanac sebe doveo u priliku da servira za meč. Ni to nije bilo dovoljno, Đoković kao da se ponovo pridigao i "odvukao" meč u drugi taj-brejk.

Tada je već sve počelo da pomalo liči na finale VImbldona, kada se Srbin na nestvarne načine vraćao u meč i uspijevao da ostane na nogama. Čak i kada je na 6:4 za Tima u taj-brejku "oko sokolovo" odlučivalo hoće li to biti kraj, Đoković je ponovo stajao.

Međutim, već u sljedećem poenu sve je bilo gotovo. Tim je ostvario drugu pobjedu na Završnom mastersu, savladavši uzastopno osvajače ukupno 36 gren slemova.

Njegovo mjesto u polufinalu je sada potvrđeno, dok će Đoković i Federer u direktnom okršaju odlučivati o drugom putniku. Neće biti nikakvih matematičkih kalkulacija - pobjednik sve nosi.

Za Đokovića je to automatski i meč koji bi mogao da mu donese, ali i odnese priliku da nastavi borbu za završetka 2019. godine na prvom mjestu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC