• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Meč protiv Đokovića verovatno je najbolji koji sam odigrao u karijeri"

Autor mondo.rs

Dominik Tim priznao da je pobedu protiv srpskog asa na završnom mastersu sezone u Londonu ostvario nakon gotovo perfektne igre

Dominik Tim uspeo je ono što je malo igrača ostvarilo u karijeri. Na završnom mastersu sezone u Londonu pobedio je Rodžera Federera, a potom i Novaka Đokovića i prvi put u karijeri obezbedio mesto u polufinalu na turniru osmorice najboljih.

Austrijanac je slavio protiv Đokovića u tri seta, ostvarivši ukupno četvrtu pobedu na poslednjih pet mečeva.

Možda će vas zanimati

"To je bio možda najbolji meč koji sam odigrao u karijeri. Pravi epski duel koji se povremeno igra na velikim turnirima kao što je ovaj", priznao je peti igrač sveta.

Tim je rekao da je znao da protiv Đokovića, koji juri prvo mesto na ATP listi i šesti pehar na završnim turnirima u karijeri, mora da odigra najbolje što ume.

"Znao sam da moram da odigram na najvišem nivou da bih ga pobedio. Novak je verovatno najbolji igrač sveta trenutno, pa sam morao da uradim nešto izvanredno da bih ga dobio. Uspeo sam to. Udarao sam zaista veoma veoma jako. Uspeo sam i protiv Federera da odigram na vrhunskom nivou, a onda sam to ponovio i protiv Novaka. Jasno je da protiv svih igrača koji su se kvalifikovali za ovaj turnir tako mora da se igra", naveo je Tim.

On je dodao da je veoma zadovoljan učinjenim do sada, posebno jer je u nizu savladao dvojicu vrhunskih tenisera, ali da se neće zaustaviti na tome.

"Prvi put sam pobedio dvojicu igrača 'velike trojke' zaredom što mi daje veliko samopouzdanje. Ostvario sam veliki cilj, ali to nije dovoljno. Istina je da sam u veoma dobroj situaciji jer sam obezbedio mesto u polufinalu, prvi put u karijeri, ali nema opuštanja, i protiv Beretinija u poslednjem meču u grupi igraću najbolje. Neću imati pritisak na tom duelu, što je dobro, ali ću se truditi da u top formi dočekam polufinale", poručio je Austrijanac.

Tim je objasnio da je parirao velikom Đokoviću u svakom segmentu igre.

"Ovaj meč bio je sjajan. Kada je Novak igrao odlično i ja sam. Kada je beležio sjajne poene i ja sam. Mislim da je meč poput ovog zasluženo rešen u taj-brejku trećeg seta. Igrali smo vrhunski i mislim da sam imao malo više sreće u odlučujućim trenucima", rekao je Tim, napomenuvši da je jedan od glavnih faktora za trijumf bio agresivniji stil igre koji forsira u poslednje vreme, kao i češći izlazak na mrežu.

Tim će se posle osiguranog mesta u polufinalu završnog turnira sezone u Londonu, u poslednjem meču grupne faze u četvrtak sastati sa Mateom Beretinijem, koji je izgubio sve šanse da izbori nastavak takmičenja.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC