Ostali sportovi

Loptica prebačena u "dvorište" komesara, Šahdanović suspendovan (FOTO)

Autori mondo.ba Bojan Jakovljević

Stigla Odluka Registracione komisije Rukometnog saveza BiH, čeka se reakcija komesara Premijer lige BiH Srđana Jovića.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Registraciona komisija Rukometnog saveza BiH (RS BiH) u sastavu Mileta Kekić, Čedomić Đukić i Fetah Kadrić, na jučerašnjoj sjednici konstatovala je da rukometaš Gračanice Halil Šahdanović nije imao pravo nastupa za svoj klub u duelu sa Borcem m:tel, u derbiju 8. kola Premijer lige BiH (21:25), niti za bilo koji drugi klub, s obzirom da je i dalje registrovan u Austriji, te je odlučila da pomenutog igrača suspenduje do okončanja postupka.

Takođe, iz Registracione komisije upućen je prijedlog komesaru Premijer lige BiH Srđanu Joviću, da u skladu sa propozicijama takmičenja Premijer lige BiH donese odgovarajuću odluku u vezi sa žalbom RK Borac m:tel, te pokrene disciplinski postupak protiv RK Gračanica, te samog Šahdanovića.

Registraciona komisija uputila je zahtjev da Upravni odbor RS BiH preko kancelarije Saveza izvrši provjeru svih rukometaša i rukometašica Premijer lige BiH za sezonu 2019/20, kako bi se ispitale eventualne nepravilnosti u vezi sa registracijom igrača i igračica u domaćim takmičenjima, odnosno da bi se spriječile nepravilnosti suprotne aktima BiH.

Od klubova je zatraženo da u roku od sedam dana dostave podatke o registrovanim igračima koji su ranije nastupali za inostrane klubove.

"Protiv klubova koji ne dostave tražene podatke ili budu namjerno izostavljeni podaci, preduzeće se mjere u skladu sa aktima RS BiH", poručeno je u Odluci Registracione komisije.

Izvor: MONDO