• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeka se odluka: Borcu bodovi i liderska pozicija, Gračanici kazna?

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Zasjedala Registraciona komisija Rukometnog saveza BiH, duel Borca m:tel i Gračanice prema nezvaničnim informacijama registrovan službenim rezultatom 10:0 u korist Banjalučana. U klubovima čekaju zvaničnu potvrdu komesara Srđana Jovića.

 RK Borac - RK Gračanica hoće li biti registrovano službenim rezultatom 10:0 Halil Šahdanović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Žalba Rukometnog kluba Borac m:tel na nastup rukometaša Gračanice Halila Šahdanovića, koji navodno nije bio registrovan u skladu s propisima, bila je glavna tema današnje sjednice Registracione komisije Rukometnog saveza BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, na sjednici je odlučeno da duel Borca m:tel i Gračanice bude registrovan službenim rezultatom 10:0 u korist Banjalučana, iako je tim iz Gračanice slavio u "Boriku" 25:21.

Možda će vas zanimati

Zvaničnu potvrdu nismo uspjeli dobiti, jer se na naše pozive nije javljao niko od članova Registracione komisije.

Takođe, i iz klubova još čekaju zvaničnu informaciju iz Saveza, odnosno odluku komesara Srđana Jovića, koji je za MONDO potvrdio da je dobio izvještaj sa sjednice, te da će odluka biti donešena nakon što pregleda svu dokumentaciju.

U Borcu m:tel, ali i Gračanici, s nestrpljenjem se čeka zvanična odluka.

U taboru "crveno-plavih" smatraju da će im pripasti bodovi, s obzirom da su na vrijeme primijetili nepravilnosti i o tome obavijestili i EHF.

"Gračanica je rukometna sredina i veliki je hendikep za njih što se ovo desilo. Ali, kada si velika rukometna sredina, imaš i veliku obavezu da provjeravaš svoje igrače i kada iz EHF-a dođe da neko nije registrovan po propisima, treba da se otvori postupak protiv njega i ne smije da igra za tvoj tim. Ne razumijem kako je Gračanica mogla sebi da dozvoli takav luksuz da se ovo desi", istakao je sportski direktor Borca m:tel Vladimir Branković.

Branković je u javljanju za MONDO rekao da je bilo određenih "otrovnih strelica" usmjerenih ka Borcu m:tel, ali u "Velikanu iz Gospodske ulice" žele da rade isključivo po propisima, pa su tako postupili i u ovom slučaju.

"Svako snosi odgovornost za svoje postupke. Nisam želio da utičem na Komisiju, niti sam to mogao. Tražimo samo da se zavede red u Rukometni savez BiH i vjerujem da je to želja svih klubova", naglasio je Branković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prvi čovjek Gračanice Nedim Musić u razgovoru za naš portal naglasio je da nikakvu informaciju od Saveza još nisu dobili u klubu.

"Ništa zvanično nismo dobili, ni od komisije, ni od Saveza, niti od komesara. Nas inače niko ništa ne pita, otkako je počeo ovaj slučaj. Preozbiljan je predmet da se priča nezvanično i da se daju svakojake izjave. Suzdržao bih se od komentara dok ne dobijemo zvaničnu odluku ili dok ne budu tražili naše očitovanje po tom pitanju. Sve do tada je 'rekla-kazala'", naglasio je Musić.

Osim gubitka osvojenih bodova u Banjaluci, Gračanica bi mogla biti kažnjena oduzimanjem još jednog boda zbog učinjenog propusta, što znači da bi banjalučki "crveno-plavi" bili usamljeni na čelu tabele sa 24 boda, dok bi na drugo mjesto izbila Bosna.

Gračanica bi u slučaju gubitka četiri boda "skliznula" na četvrtu poziciju, koju bi dijelila sa Izviđačem (obje ekipe imale bi po 17 bodova).

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dule1987

Budite realni, izgubili smo na terenu, šta izvodite..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC