• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branković: Gračanica postupila neodgovorno u slučaju Šahdanovića

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Direktor banjalučkog Borca m:tel Vladimir Branković očekuje povoljan rasplet slučaja rukometaša Gračanice Halila Šahdanovića, koji je nastupio u Banjaluci iako je bio registrovan za ekipu iz Austrije.

 Marinko Umičević i Vladimir Branković o slučaju Halila Šahdanovića Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Treće poluvrijeme utakmice između Borca i Gračanice, koju su gosti dobili rezultatom 21:25, da bi se poslije žalili da Halil Šahdanović nije imao pravo nastupa u banjalučkom "Boriku".

"U ponedjeljak ili utorak je sjednica registracione komisije, koja donosi odluku, a poslije je saopštava komesar takmičenja. Uz sva provjeravanja sa EHF-om, on apsolutno nije imao niti ima pravo nastupa. Mi smo se prvi žalili, nemoguće se retroaktivno žaliti, ali to što je juče bio u timu Gračanice, iako nije nastupio, u najmanju ruku je neodgovorno, da ne kažem bezobrazno. Postoje pravila, mi ih poštujemo i ona treba da važe jednako za sve. Naš motiv nije to što smo izgubili utakmicu i nadam se da će odluka biti donesena u korist rukometa i Borca jer smo 100 posto u pravu", izjavio je direktor Banjalučana Vladimir Branković u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Istog mišljenja je i prvi čovjek bh. rukometa Marinko Umičević, koji je istakao da se Savez neće miješati u odluke registracione komisije.

"Rukometaš Gračanice nije imao pravo nastupa jer je registrovan u jednom klubu u Austriji. Da nisu igrali Čelendž kup, nikad se to ne bi ni otkrilo. Šahdanović je obmanuo i RK Gračanica jer nije dobio ispisnicu, što je nama prigovoreno iz EHF-a, koji je čak najavio i pokretanje disciplinskog postupka. Te informacije smo proslijedili u Gračanicu i nije nam jasno zbog čega su oni rizikovali kaznu. Ako još jednom bude nastupio, Gračanica će prema propozicijama biti izbačena iz Premijer lige BiH", rekao je Umičević i dodao da će registraciona komisija održati sjednicu sljedeće sedmice.

"Moramo se držati pravila jer u suprotnom će biti haos", podvukao je prvi čovjek RS BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tonemo

Ovaj Borac tone sve dublje

Samo pošteno

Prošle sezone je igrač Borca Miljković nastupao za klub u AZIJI a nakon par odigranih utakmica ponovo igrao za BORAC u prvenstvu BIH.Van prelaznog roka. Toliko o regularnosti takmičenja

Pošteno

Rukometaš Borca MILJKOVIĆ je u toku prošle sezone otišao iz BORCA i nastupao za klub u AZIJI. Zatim se van prelaznog roka vratio i nastupao za BORAC u razigravanju za prvaka. Kako je to pošteno?

Momo

Ovaj Brankovic samo lupa ko Maksim po diviziji.Ne postoji niko ozbiljan sa kim se nije zamjerio i poremetio odnose pa tako i sa Gracanicom.Ako i ovaj put ne bude u pravu zar nebi trebao napokon podnijeti ostavku?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC