Ostali sportovi

Peruničić izabrao 19 igrača: Prva faza bez Dejana Milosavljeva

Autor mondo.rs

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić objavio je spisak igrača za prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo

Izvor: MN PRESS

Nenad Peruničić saopštio je imena 19 igrača na koje računa u prvom delu priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u januaru.

Na spisku su:golmani: Vladimir Cupara (Vesprem) i Todor Jandrić (Metaloplastika),

krila: Nemanja Ilić (Tuluz), Vanja Ilić (Šartre), Miloš Grozdanić (Vojvodina), Bogdan Radivojević (Seged), Milan Đukić (Rabotnik) i Strahinja Stanković (Vojvodina),

pivotmeni: Zoran Nikolić (Konstanca) i Živan Pešić (Nekse),

bekovi: Nemanja Obradović (Meškov Brest), Ivan Mošić (Ademar Leon), Stevan Sretenović (Vojvodina), Milan Milić (Metaloplastika), Nikola Crnoglavac (Bakau), Jovica Nikolić (Vojvodina), Stefan Vujić (Dinamo), Lazar Kukić (Rijoha) i Aleksan Kolaković (San Rafael).

Na spisku nema golmana Dejana Milosavljeva koji je pre nekoliko dana operisao koleno, i koga očekuje pauza između šest i sedam nedelja.

Srpski rukometaši će se okupiti u nedelju, 22. decembra u sportskom centru Kovilovo, gde će raditi sve do kontrolnih utakmica sa selekcijom Egipta u Beogradu i Nišu, 28. i 29. decembra.

Igrači iz Bundeslige priključiće se nacionalnom timu 1. januara kada sledi put na turnir "Zlatne lige" u Francuskoj, gde će pored domaćina učestvovati još selekcije Danske i Norveške.

Srbija u Grac stiže 6. januara, tri dana pre početka Evropskog prvenstva, gde će igrati u grupi sa Belorusijom, Crnom Gorom i Hrvatskom.