• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema mu ravnog: Golman Borca m:tel Bojan Ljubišić najbolji sportista Srpske

Autor mondo.ba

Laskavo priznanje čuvar mreže banjalučkih "crveno-plavih" zaslužio je sjajnim partijama koje su Borcu m:tel omogućile da osvoji Kup BiH, drugo mjesto u Premijer ligi BiH i plasira se u četvrtfinale Čelendž kupa. Sve to sa 38 godina...

 Bojan Ljubišić najbolji sportista Republike Srpske za 2019. godinu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Iako je 10. aprila proslavio 38. rođendan, Bojan Ljubišić sasvim zasluženo je izabran za najboljeg sportistu Republike Srpske u 2019. godini.

Stručni žiri 65. Izbora deset najboljih sportista Srpske, u organizaciji "Glasa Srpske", na čelu sa legendarnim srpskim fudbalerom Dejanom Stankovićem, donio je jednoglasno odluku da veliko priznanje ode u ruke golmanu banjalučkog Borca m:tel.

Možda će vas zanimati

Čuvar mreže "crveno-plavih" tokom 2019. godine bio je jedan od najzaslužninjih rukometaša Borca m:tel za velike uspjehe ovog kluba, koji je na krilima fenomenalnih Ljubišićevih partija stigao do trofeja u Kupu BiH, drugog mjesta u Premijer ligi BiH, te četvrtfinala EHF Čelendž kupa, gdje je Borac m:tel eliminisan od kasnijeg osvajača ČSM Bukurešta.

Zanimljivo da je Ljubišić sad već davne 2003. godine prvi put učestvovao u izboru najboljih sportista RS, te je tada zauzeo 10. mjesto.

Sada, 16 godina kasnije, usamljen je na tronu.

"Velike su emocije. Teška je godina iza RK Borca m:tel. Čestitam svim sporistima i da im poželim sreču u narednoj, olimpijskoj godini. Presrećan sam što sam u ovim poznim igračkim godinama dobio, za mene, sigurno najveće priznanje u karijeri. Ovo je nagrada za dugogodišnji rad i sva odricanja. Ovo nije samo moje, već i priznanje za cijeli klub, ali i rukomet u Republici Srpskoj", naglasio je Ljubišić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

KONDIĆU "ZLATNO PERO LIMUN PAPIĆ"

Novinar Elta televizije Dejan Kondić dobio je "Zlatno pero Limun Papić" priznanje, koje se dodjeljuje najboljem sportskom novinaru u protekloj godini. "Velika je čast i obaveza dobiti priznanje za najboljeg sportskog novinara, pogotovo što ono nosi ime po legendarnom sportskom novinaru. Iskreno nisam očekivao nagradu i zato se od srca zahvaljujem ‘Glasu Srpske’ i žiriju koji je odlučio da budem dobitnih ovog prestižnog priznanja", rekao je Kondić.

Predsjednik žirija Dejan Stanković uručio je Ljubišiću nagradu, poručivši da ove godine dileme nije bilo ko će biti najbolji sportista, što potvrđuje i činjenica da je golman Borca m:tel jednoglasno izabran za sportistu godine.

"Kako smo odluku donijeli jednoglasno, vjerujem da nismo pogriješili. Bilo je prilično teško, ali mislim da je odluka ispravna. Ovo je odlično iskustvo za mene, manifestacija je bila prelijepa i zaista sam se lijepo osjećao. Banjaluka i Srpska su mi u srcu i izuzetno sam počastvovan što sam ove godine bio na čelu žirija", istakao je Stanković.

Džudista trebinjskog Leotara Igor Đurica, seniorski prvak Balkana, zauzeo je drugo mjesto, dok je treće mjesto otišlo u ruke plivaču "22. aprila" Mihajlu Čeprkalu, koji je ove godine isplivao dvije B norme (100 metara slobodno i 100 metara delfin) za Olimpijske igre u Tokiju.

NAJBOLJI SPORTISTI SRPSKE ZA 2019. GODINU

1. BOJAN LJUBIŠIĆ (rukomet, Borac m:tel)

2. Igor Đurica (džudo, Leotar)

3. Mihajlo Čeprkalo (plivanje, "22. april")

4. Jovana Biberdžić (odbojka, Bimal-Jedinstvo)

5. Marko Šljivić (skijanje, Jahorina)

6. Jelena Gajić (atletika, Prnjavor)

7. Dalibor Ilić (košarka, Igokea)

8. Vladimir Bradonjić (fudbal, Radnik)

9. Radenko Tomić (boks, Radnik)

10. Luka Vuković (karate, Panteri plus)

Osim nagrada za 10 najboljih sportista Srpske, dodijeljena su priznanja i nagrade u još 11 kategorija.

Najbolji sportista iz Republike Srpske drugu godinu zaredom je najbolja odbojkašica Evrope Tijana Bošković.

OSTALA PRIZNANJA I NAGRADE:

- Ljubiša Majdov (trener godine)
- Veljko Bašić i Marko Marin (ambasadori sporta)
- Dejan Stanković, Dragan Jaćimović, Odbojkaški savez RS i Odbojkaški savez Srbije (plaketa za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije)
- Dražen Duvnjak (priznanje za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu)
- Željko Petrović i Ratko Radovanović (plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta)
- Milada Elez (nagrada publike)
- Haris Eminović (plaketa za sportski poduhvat godine)
- Plaketa posthumno uručena je porodici prvog IHF sudije u BiH Dušana Vrhovca
- medijski partner "Glasa Srpske" na ovoj manifestaciji Radio-televizija Republike Srpske kao najbolju sportsku manifestaciju u protekloj godini odabrao je Međunarodnu biciklističku trku Beograd - Banjaluka.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk



NAJPERSPEKTIVNIJI SPORTISTI:

Jovan Rosić (atletika), Matej Rašić (streljaštvo), Sergej Pudar (kik-boks), Milijan Kovač (odbojka), Dušan Mačkić (Kajak), Nikola Turanjanin (fudbal), Marko Kovačić (plivanje), Sara Plakalović (skijanje), Mila Petrović (džudo), Uroš Radan (karate) i Snježana Džida (sportista sa invaliditetom).

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Profa

Bravo majstore

Čova buraz

Bravo Kralju....

Dm

Bravo Hana

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC