• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maestralni Čičkušić srušio Gračanicu: Borac m:tel usamljen na vrhu!

Autor mondo.ba

Drugoplasirana Gračanica poražena je na gostovanju u Maglaju rezultatom 29:28 (14:12) u 14. kolu rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine, pa je sa tri boda prednosti banjalučki Borac m:tel ostao usamljeni lider na tabeli.

 Rukomet (PL BiH): Rezultati 14. kolo Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U vrlo izjednačenoj utakmici u Maglaju, domaći rukometaši su u prvih 30 minuta stekli dva gola prednosti (14:12), ali je Gračanica do sredine drugog poluvremena serijom 4:0 preokrenula rezultat u svoju korist (18:20).

Od tog trenutka vođena je bespoštedna borba, oba tima su se smjenjivala u vođstvu, da bi u samom finišu spretnija i srećnija ekipa trenera Ermina Bajrića stigla do pobjede.

Možda će vas zanimati

Najzasluzaslužniji za slavlje domaćina bio je izuzetno raspoloženi Benjamin Čičkušić, koji je bio strijelac čak 18 golova, od kojih sedam iz sedmeraca.

S druge strane, najefikasniji u timu iz Gračanice je bio Omer Mehmedović sa sedam golova, dok je Adi Džinović postigao pogodak manje.

Sloboda je savladala Bosnu rezultatom 34:30 u sjajnoj utakmici u Tuzli, gdje se dogodio preokret s obzirom da su Visočani na poluvremenu imali prednost od dva gola (14:16).

Međutim, domaći su uspjeli da se podignu i u finišu definitivno stignu do sedme pobjede u sezoni prvenstveno zahvaljujući odličnoj partiji Davora Kadića, strijelca osam golova i Sedžada Abdurahmanovića sa dva pogotka manje. Kod gostiju iz Visokog prvo ime utakmice bio je Almir Osmanhodžić, koji je postigao devet golova.

U sljedećem kolu, Bosna će u Visokom dočekati Banjalučane u derbiju koji bi mogao mnogo toga da odluči u trci za šampionskom titulom.

PREMIJER LIGA BiH / 14. kolo


Lokomotiva - Slavija 28:28
Iskra - Sloga (GV/U) 20:33
Vogošća PH - Izviđač 24:31
Konjuh - Drina 34:30
Maglaj - Gračanica 29:28
Sloboda - Bosna 34:30
Sloga (Doboj) - Goražde 35:30

Petak:

Borac m:tel - Leotar 29:25


TABELA: Borac m:tel 36, Gračanica 33, Bosna 26, Lokomotiva 24, Izviđač 23, Sloga (GV/U) 23, Sloboda 22, Sloga (Doboj) 22, Leotar 18, Slavija 18, Maglaj 19, Konjuh 17, Vogošća PH 16,  Iskra 14, Goražde 9, Drina 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC