Ostali sportovi

Kenin "kao špricer" poslije trofeja: Išla sam za snom i ostvario se

Autor mondo.rs

Mlada Ruskinja osvojila je titulu Australijan Opena, a na završnoj ceremoniji uspjela je da zadrži suze

Izvor: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Sofija Kenin upisala se u tenisku istoriju, pošto je u finalu Australijan Opena pobijedila Garbinje Muguruzu iz Španije, poslije preokreta - 4:6, 6:2, 6:2.

Amerikanka, rođena u Rusiji, stigla je do najvećeg uspjeha u karijeri - prvog grend slem trofeja.

"Ovo mi je prvi govor i potrudiću se da ga održim najbolje što mogu", prvo je rekla Sofija, "hladna kao šricer", kao da je održala već mnogo govora u karijeri.

 "Prvo bih željela da čestitam Garbinji i njenom timu na sjajnom meču koji je odigrala i odličnom turniru. Nadam se da ćemo se sastati još mnogo puta u budućnosti", poručila je nova šampionka Australijan Opena, nakon što je primila trofej iz ruku nekadašnje šampionke Lindzi Devenport.

"Moj san se ispunio i trenutno ne postoje emocije kojima bih opisala kako se osjećam. Mnogo sam radila i sledila svoj san. Ovaj uspjeh je dokaz dokaz da ako idete za njim, on će se ispuniti", navela je 21-godišnja Kenin i dodala da sa nestrpljenjem očekuje povratak naredne godine u Melburn.

Uz zahvalnost orgnizatorima, posebno se obratila publici i svom timu.

"Hvala mnogo publici na podršci. Bile su ovo dvije najbolje sedmice mog života, volim vas iz sveg srca. Hvala i mom timu, tati, mami koja je ovo vjerovatno gledala kod kuće. Hvala vam što ste mi omogućili da postanem ovo što jesam, naporno ste radili sa mnom. Zahvalna sam za sve", istakla je Amerikanka, koja je uz pehar dobila i ček od 4.120.000 australijskih dolara.

Garbinje Muguruza bila je skrhana poslije izgubljenog finala, ali i ponosna što je stigla do završnice grend slema u Australiji.

"Biću veoma kratka, jer su me emocije savladale. Čestitam Sofija, zaslužila si trofej, bila si sjajna i želim ti da odigraš još mnogo finala narednih godina. Hvala mom timu, ovo je individualni sport, ali nikada ne bih bila ovdje bez njih. Hvala vam što ste mi pomogli da dođem do još jednog grend slem finala", navela je španska igračica, ne popustivši da izrazi zahvalnost i publici u Melburn parku i organizatorima Australijan Opena.