• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Amerikanka'' iz Moskve je šampionka Australije!

Autor mondo.rs

Finale Australijan opena u ženskoj konkurenciji bilo je pravi spektakl.

 Sofija Kenin osvojila Australijan open Izvor: Getty Images/Daniel Pockett, Daniel Pockett/Getty Images AsiaPac

Mlada Sofija Kenin oduševila je teniski svet fenomenalnim izdanjima na ovogodišnjem Australijan openu. Djevojka koja nastupa za Ameriku, iako je rođena u Moskvi, a oboje roditelja su joj Rusi, osvojila je prvi veliki trofej u sezoni.

Meč protiv Garbinje Muguruze, daleko iskusnije i trofejnije teniserke, trajao je preko dva sata, ali ni u jednom njegovom trenutku niste mogli da vidite da se Sofija Kenin plaši. Titula je bila cilj, do titule je i stigla.

Možda će vas zanimati

 Garbinje Muguruza - Sofija Kenin 1:2 (6:4, 2:6, 2:6)

Djevojka iz Španija, čije poreklo vuče korijene iz indijanskih plemena Južne Amerike u svojim vitrinama ima dva Gren slema. Najbolja je bila u Francuskoj 2016. godine i u Engleskoj 2017. godine, na najsporijoj i najbržoj teniskoj podlozi. Rješenje za Kenin danas nije imala.

Kao u transu je odigrala polufinale, savladala je Simonu Halep koja je i pored odličnog turnira u tom susretu delovala nemoćno, ali je to bilo sve od Muguruze na ovom turniru. U finalu nije mogla više od jednog seta.

Nakon što se izborila protiv Ašli Barti, aktuelnog broja jedan u ženskoj konkurenciji, publike koja je navijala za domaću teniserku i pritiska koji je imala u prvom velikom polufinalu, Kenin je uspjela da osvoji prvu Gren slem titulu u karijeri. Sigurni smo, tek jednu od mnogih.

Izvor: Getty Images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images AsiaPac


Kenin je u prethodnom izdanju Australijan opena takmičenje završila u drugoj rundi i to joj je, do ove sezone, bila jedina pobjeda na ovom turniru. Sada se okitila velikim trofejem, koji će donijeti i značajan skok na WTA listi za 15. teniserku svijeta.

Garbinje Muguruza je osvojila prvi set, u kom je bilo najviše rezultatske neizvjesnosti, nakon skoro sat vremena. Ipak, mlada američka teniserka se vratila, u naredna dva dela prepustila rivalki samo četiri gema i trijumfalno završila pohod na Australiju ove godine.

Dva brejka u drugom setu, pri rezultatima 3:1 i 5:2, doneli su Sofiji Kenin poravnanje u setovima. Bila je autsajder u ovom finalu, nema iskustvo igranja ovakvih mečeva i mnogi su pomislili da će treći set pripasti djevojci iz Španije. Ali...

Slično kao u drugom bilo je u trećem setu. Odlučujući set je bio u egalu do rezultata 3:2 za Kenin, a tada je mlada Amerikanka napravila brejk. Sačuvala je svoj servis, a zatim još jednim brejkom završila ovogodišnje izdanje Australijan opena u ženskoj konkurenciji.

Put Muguruze do finala: Rodžers 2:1, Tomljanović 2:1, Svitolina 2:0, Bertens 2:0, Pavljučenkova 2:0, Halep 2:0
Put Kenin do finala: Trevisan 2:0, Li 2:0, Žang 2:0, Gof 2:1, Žabeur 2:0, Barti 2:0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC