• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skijaši iz BIH u Italiji pod ratnom zastavom

Autor SRNA

Oštra reakcija na potez skijaša iz Federacije BIH koji su se pojavili na takmičenju u Italiji sa ratnom zastavom Republike BIH.

 Skijaši iz BIH u Italiji pod ratnom zastavom  Izvor: Srna/Smučarski savez Republike Srpske

Smučarski savez Republike Srpske zatražio je od Skijaškog saveza BiH da hitno sprovede disciplinske mjere nad delegacijom iz Federacije BiH  koja se pojavila pod ratnom zastavom nekadašnje Republike BiH na ceremoniji otvaranja dječijeg međunarodnog takmičenja u alpskom smučanju u italijanskom ski-centru Folgarija.

Iz Smučarskog saveza Republike Srpske su naveli da su delegaciju činili predsjednik Skijaškog saveza FBiH Hamid Kantardžić, trener Nedžad Mirojević i sedam takmičara iz klubova članova Skijaškog saveza BiH.

Možda će vas zanimati

Smučarski savez je ovakvo ponašanje ocijenio nesportskim i neetičnim, jer su na najgrublji način zloupotrijebili povjerenje Skijaškog saveza BiH koji je zbog nedostatka sredstava za organizovan odlazak dječije reprezentacije BiH pružio mogućnost svim alpskim klubovima iz BiH da pošalju takmičare na takmičenje pod nazivom "Alpekimbra".

Smučarski klubovi iz Republike Srpske nisu izrazili interesovanje za učešće, dok je nekoliko klubova iz FBiH iskoristilo ovu mogućnost i prijavilo učešće svojih takmičara i trenera, navode iz Saveza.

Prijavu je, kako se dodaje, izvršio Skijaški savez BiH s obzirom na to da je u pitanju međunarodno takmičenje i da ne postoji mogućnost samostalnog prijavljivanja.

Smučarski savez Republike Srpske je ukazao da se delegacija, iako je Savez zvanično nije imenovao, na otvaranju pojavila u zvaničnoj opremi reprezentacije BiH.

Smučarski savez Republike Srpske zatražio je oštru reakciju organa Skijaškog saveza BiH i hitno sprovođenje disciplinskih mjera nad svim učescima ovog incidenta.

"Mjere kažnjavanja trebalo bi da se odnose i na takmičare koji su, bez obzira na svoj uzrast i činjenicu da su očito izmanipulisani, ugrozili ugled skijaškog sporta BiH", navodi se u saopštenju.

Ukoliko nadležni organi ne izreknu najstrože mjere kažnjavanja za vođe puta i trenere to će izazvati ozbiljno narušavanje odnosa u Skijaškom savezu BiH, ali i poslati pogrešnu poruku svim sportistima i sportskim radnicima, napomenuli su iz Smučarskog saveza RS.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC