Ostali sportovi

Radikalan stav trenera Izviđača: Tufekčića doživotno izbaciti!

Autor mondo.ba

Toni Čolina vjeruje da nakon incidenta u revanš utakmici u Gračanici kapitenu domaćeg sastava više nije mjesto u rukometu

Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Mnogo bure diglo se u bh. sportskoj javnosti povodom revanš utakmice četvrtfinala rukometnog Kupa BiH između Gračanice i Izviđača.

O ovom incidentu se za ''Dnevni list'' oglasio trener Ljubušaka Toni Čolina, koji po pitanju sudbine igrača protivničke ekipe ima radikalan stav.

''Očekujem da Tufekčića doživotno izbace iz rukometa. Ako je Žikica Milosavljević bio suspendovan na 14 mjeseci zbog gurkanja službene osobe, mislim da bi ovoga trebalo doživotno izbaciti'', jasno je svoj stavi iznio strateg aktuelnog šampiona BiH.

Što se tiče samog incidenta...

''To je stvarno sramotan čin njihovog kapitena koji bi trebalo da bude svima na terenu i oko terena, a on je ispao kao najveća… da ne kažem štoa Udario je Stjepana Jozinovića direktno šakom u glavu i onda se povukao, stvarno sramota za gračanički i bh. rukomet. Udariti tako klinca od 19 godina je van pameti. Zatvoreno mu je oko, stvarno katastrofa'', istakao je Čolina.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.