Ostali sportovi

Povratak Andree Lekić! Evo ko je još na širem spisku rukometašica

Autori mondo.rs Tanjug

Selektor Ljubomir Obradović objavio 28 imena.

Izvor: MN PRESS

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović saopštio je danas širi spisak igračica na koje računa za predstojeće olimpijske kvalifikacije, kao i za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Na spisku se nalazi 28 imena, a svakako je najzvučnije to što se u reprezentaciji ponovo nalazi jedna od najboljih evropskih rukometašica, Andrea Lekić.

Andrea je zbog problema sa bubnom opnom propustila Svetsko prvenstvo u Japanu, na kom je naša selekcija zauzela šesto mesto. Nema sumnje da će iskustvo 32-godišnje igračice CSM Bukurešta biti od velike koristi timu.

Evo i svih 28 rukometašica koje se nalaze na širem spisku: golmani - Katarina Tomašević, Jovana Risović, Kristina Graovac, Marina Pantić, leva krila - Sanja Radosavljević, Timea Milošević, Milica Rančić, pivoti - Slađana Pop-Lazić, Dragana Cvijić, Jovana Milojević, Jelena Agbaba, desna krila - Željka Nikolić, Ana Kojić, Jovana Bogojević, bekovi - Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Kovačević, Jovana Jovović, Kristina Lišcević, Andrea Lekić, Aleksandra Vukajlović, Ivana Mitrović, Jelena Lavko, Dijana Števin, Anđela Janjušević, Marija Agbaba i Jelena Terzić.

Kvalifikacioni turniru za Olimpijske igre održaće se u mađarskom Đeru od 20. do 22. marta, a naše rukometašice igraće protiv domaćina Mađarske, Rusije i Kazahstana.

Potom čeka ih i dvomeč sa Ruskinjama u kvalifikacijama za EURO 2020. Prva utakmica je 25. marta u Zrenjaninu, a druga četiri dana kasnije u Krasnodaru.