KRIZA TRAJE

Duci, šta ti je: Srbin nastavio crnu seriju, bez pobede se vraća iz Amerike!

Autor Nikola Janković

Sa boljim iz meča Stefano Travalja - Džordan Tompson igraće 72. na svetu, Belorus, koji je prilično lako dobio prvi susret sa Lajovićem.

Izvor: Guliver, Srdjan Stevanovic/Getty Images Europe

Duciju baš ne ide.

Posle oba poraza na "kod Novaka" na Adrija turu i tri "kod Janka" na Šampionatu Istočne Evrope, naš drugi reket ostao je i bez pobede na takozvanoj "američkoj turneji".

Sa Sinsinati mastersa izbacio ga je Španac, sa US opena Belorus: (18) Dušan Lajović - Jegor Gerasimov 1:6, 6:4, 4:6, 4:6.

Lajović je u 1. kolu Sinsinatija, koji je ove godine zbog pandemije koronavirusa premešten iz Ohaja na terene centra "Bili Džin King" u Njujorku, izgubio od Pabla Karenja Buste. Bilo je 5:7, 1:6. "Kod Novaka" i "kod Janka" gubio je od Grigora Dimitrova, Dominika Tima, Nikole Milojevića, Aleksandra Lazarova, Nermana Fatića...

Meč prve runde prvog post-pandemijskog gren slema trajao je dva sata i 28 minuta, koliko je 30-godišnjaku iz Beograda bilo potrebno da propusti veliku priliku za proboj bar do trećeg kola, što je bio rezultat na Australijan openu početkom godine.

Sa boljim iz meča Stefano Travalja - Džordan Tompson igraće 72. na svetu, Belorus, koji je prilično lako dobio prvi susret sa Lajovićem. Australijanac Tompson, 63. na svetu, izbacio je 24 pozicije loše plasiranog Italijana rezultatom 6:3, 6:4, 4:6, 6:2.

Od plasmana u treću rundu "Ozi opena" prošlog januara, Lajović je zabeležio po jednu pobedu na turnirima u Buenos Ajresu, Rio De Žaneiru i Akapulku.

Do početka 20. septembra i Rolan Garosa, najbolji rezultat Lajovića na gren slemovima ostaće četvrto kolo u Parizu iz 2014. godine. U međuvremenu, ostvario je po jedan plasman u treću rundu na Australijan i US openu, na Vimbldonu je dva puta stigao do drugog kola.

U toku večeri nastupiće i treći, odnosno prvi reket Srbije: (26) Filip Krajinović - Mikael Imer od 23.15, (1) Novak Đoković - Damir Džumhur od 1.00 posle ponoći.

Porazom od Belorusa, Lajović je (za sada) pao na 24. mesto ATP liste (1.695), s tim da priliku da ga pretekne ima poveći broj igrača. Prvi iza njega su Tejlor Fric iz SAD (1.545) i njegov kolega iz reprezentacije, Krajinović (1.503).