tražen je

Novi dres rasprodat za nekoliko sekundi: Kolin Kapernik je i dalje megazvezda

Autor Pavle Knežević

Pre četiri godine je prvi put kleknuo

Izvor: Guliver, Ezra Shaw/Getty Images North America

Kolin Kapernik je pre četiri godine pokrenuo političku revoluciju u američkom sportu, odnosno na velika vrata je uveo priču o društvenoj pravdi i rasizmu u SAD, kada je počeo da kleči tokom intoniranja himne pre početka utakmica.

Ovaj NFL igrač pokrenuo je trend, ali je stekao i mnogo neprijatelja, tako da je ubrzo otišao iz sporta. Liga je godinama kasnije priznala da je pogrešila oko njega, ali je Kapernik postao simbol sportiste koji se bori protiv rasizma.

U tome je imao podršku megakorporacije Najki, koja je sa njim potpisala višegodišnji, višemilionski ugovor, tako da može da proizvodi sportsku opremu sa njegovim likom i imenom.

Najki je tako jutros (po američkom vremenu) pustila u prodaju komemorativni dres sa njegovim inicijalima i brojem, "CK7", koji je rasprodat za samo nekoliko minuta!

Dres je nazvan Ikona 2.0 i treba da obeleži četiri godine od kada je Kapernik prvi put kleknuo.

Dres se prodaje po ceni od 150 dolara, ali tek što je pušten u prodaju, već se našao u preprdaji i to po tri puta većoj ceni!

Ovo isto se desilo i kada su puštene u prodaju patike Colin Kaepernick Air Force 1 prošle godine, tako da se može zaključiti da je "Kap" i dalje popularan i tražen.

Nekadašnji igrač je postovao na Instagramu dres, uz poruku:

"Pre četiri godine sam pao na koleno da protestujem protiv sistemskog rasizma i društvene nepravde. Tog dana je broj na mom dresu počeo da predstavlja nešto više od fudbala, nešto veće od mene. Od tada je dres sa brojem 7 postao simbol napredovanja oslobođenja i dobrobiti crnih i smeđih zajednica. Hvala vam što ste ostali pravi".

Kaperniku ide dobro van terena, zarađuje novac od Najkija, plaćena su prava za njega i za najslavniju NFL igru Madden 2021, ali na terenu je druga priča. Nije dobio nijednu ponudu da proba za neki tim, iako je izjavio da i dalje želi da igra američki fudbal.

Tagovi