• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajni Zrinjski slavio u Ljubljani: Evropski put se nastavlja - Bilbija, Filipović i Ivančić odveli Mostarce na Kipar!

Autor mondo.ba

Odličnih 120 minuta odigrali su Olimpija i Zrinjski, a bh. predstavnik slavio je nakon produžetaka i plasirao se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Liga Evrope Olimpija - Zrinjski Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Bosna i Hercegovina imaće bar dva predstavnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nakon Sarajeva, tamo će se naći i fudbaleri Zrinjskog, koji su večeras nakon produžetaka savladali Olimpiju u Ljubljani 3:2 (2:2, 0:1), te zakazali duel sa APOEL-om na Kipru.

Briljirali su dvostruki strijelac Nemanja Bilbija, zatim Miloš Filipović, koji je upisao čak tri asistencije, te strijelac pobjedonosnog gola Josip Ivančić u 92. minutu.

Možda će vas zanimati

OLIMPIJA - ZRINJSKI 2:3 (1:0)

/Ivanović 19, Vombergar 81 - Bilbija 51, 84, Ivančić 92/


Iako su imali gol zaostatka nakon prvih 45 minuta, kasnije još jednom gol minusa, odlični Bilbija uspio je dva puta da vrati svoj tim u vođstvo, nakon čega je u uvodnim minutima prvog produžetka Ivančić trasirao put u treće kolo kvalifikacija.

Domaća ekipa povela je na svojim "Stožicama" u 19. minutu, a strijelac je bio Đorđe Ivanović.

Bugarski internacionalac Mihail Kajmakov je odlično centrirao, Ivanović uspio da nadskoči svog čuvara i glavom lobuje Ivana Brkića.

Samo četiri minuta kasnije Mostarci su uspjeli da uzvrate. Ognjen Todorović zatresao je mrežu domaćih, ali je gol ipak poništen. Signaliziran je ofsajd Tomislava Barbarića, koji je zasmetao čuvaru mreže Olimpije Frelihu.

Igrao je tim Mladena Žižovića ofanzivno do kraja prvog dijela, ali do odmora nije uspio da izjednači.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Vidjeli su gosti u prvom dijelu igre da mogu ravnopravno parirati rivalu, te su ofanzivnije krenuli u nastavku i, više nego zasluženo, Mostarci su do izjednačenja stigli u 51. minutu.

Miloš Filipović izveo je korner sa lijeve strane, Nemanja Bilbija sjajno se snašao i odličnim udarcem glavom vratio "plemiće" u igru.

U nastavku kao da ni jedna od ekipa nije željela da preuzme rizik. Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a onda su domaći postigli još jedan gol. I to jednom jednom glavom.

Matic Fink se ovaj put našao u ulozi asistenta, a gol za 2:1 bio je djelo Andresa Vombergara.

Ni ovaj put vođstvo Olimpije nije potrajalo. Ponovo se sjajno snašao Bilbija i po drugi put matirao golmana domaćih - 2:2.

Sjajnu šansu u finišu za pobjedu propustio je strijelac prvog gola Ivanović, kada je sam izašao pred Brkića, ali je golman Mostaraca fenomenalno intervenisao i omogućio svom timu da u produžecima pokuša doći do pobjede i plasmana u treće kolo kvalifikacija.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

U dodatnih 30 minuta - još jedan gol gostiju!

Sjajni Filipović upisao je treću asistenciju, a na pravom mjestu našao se Josip Ivančić i, ispostaviće se, donio Zrinjskom veliku pobjedu.

Pokušali su domaći fudbaleri svim silama da stignu do izjednačenja, ali nisu uspjeli, pa su Mostarci izborili plasman u narednu rundu takmičenja, gdje će na Kipru 24. septembra igrati protiv APOEL-a.

OLIMPIJA: Frelih, Fink, Samardžić, Korun, Lijaskov (91. Bagarić), Kapun (105. Kurež), Elšnik, Ostrc (56. Pavlović), Kajkmakov, Vombergar (86. Vukušić), Ivanović. Trener: Dino Skender.

ZRINJSKI: Brkić, Tičinović (78. Ćorluka), Jakovljević, Barbarić, Stojkić (73. Ibanjez), Trebotić (66. Zlomislić), Enin, Filipović, Bilbija, Todorović, Ivančić (96. Mašić). Trener: Mladen Žižović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC