• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKAV CAR: Bolje da se zarazim radeći u bolnici, nego na terenu!

Autor mondo.rs

Ima diplomu medicinskog fakulteta, pa malo bolje razumije...

 Loran Duverne-Tardif neće da igra NFL Izvor: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Kanadski bek Loran Duverne-Tardif (29) postao je u februaru šampion NFL lige. Njegova ekipa Kanzas siti osvojila je Superboul pobijedivši San Francisko, ali malo ko je u tom trenutku mislio da će korona virus, koji je uzimao maha u Aziji, brzo postati problem na svim kontinentima...

Zbog toga su mnoga sportska takmičenja prekinuta ili nisu ni počela, a dok se čeka šta će biti sa NFL - dobili smo i prvog igrača koji je odbio da igra, upravo Duverne-Tardifa.

Možda će vas zanimati

Član sjajnih Čifsa je kazao da neće igrati jer ga brine pandemija. Preciznije, na Twitteru je kazao da su u ekipi pokušali da smanje rizik od zaraze, ali da se on "ne osjeća komforno pošto zna da i dalje postoji određena opasnost da se inficira".

"Ovo je jedna od najtežih odluka koje sam donio u životu, ali moram da se vodim svojim ubjeđenjima i radim ono što je najbolje za mene", naveo je 29-godišnji sportista.

Ono što je zanimljivo u celoj priči jeste da je Duverne-Tardif diplomirao medicinu, tek četvrti u istoriji NFL lige, a zbog lošeg stanja u zemlji odlučio je da bude u "prvim redovima".

Pomagao je u bolnici i ponovo će...

"To mi je dalo drugu perspektivu o pandemiji. Vidio sam koliki je pritisak na zdravstvenom sistemu i radnicima. Ne mogu da dozvolim sebi da prenesem virus samo da bih igrao sport koji volim, ako ću već preuzimati rizik - neka to bude zbog brige o pacijentima", napisao je Loran Duverne-Tardif i zbog toga dobio veliku podršku.

Što se tiče trening kampova NFL timova, oni su zakazani već od 28. jula, a vidjećemo da li će se još neko pobuniti pored Duverne-Tardifa.

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC