• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković će igrati US Open! Evo RAZLOGA da vjerujemo u to

Autor mondo.rs

Bivša grend slem šampionka Rene Stabs zna nešto što mi ne znamo

 Rene Stabs - Novak Đoković će igrati US Open Izvor: Guliver, Quinn Rooney/Getty Images AsiaPac

Da li će Novak Đoković ove godine igrati na US Openu, koji startuje 31. avgusta u Njujorku?

Odgovor na to pitanje mogli bi smo da saznamo uskoro, ali postoje dobri nagovještaji, da uprkos tome što je prethodnih nedelja sve navodilo da neće, ipak najbolji teniser svijeta zaigra na prvom grend slemu posle pauze zbog korona virusa.

Možda će vas zanimati

Rene Stabs, bivša grend slem šampionka u dublu, koja sada radi kao televizijski komentator, otkrila je detalj koji bi mogao da znači da se Novak sprema za Njujork.

"Novak je naručio da mu se dostave loptice koje se koriste na US Openu, kako bi mogao da trenira sa njima. To je nagovještaj da će ipak doći u Njujork. Vidjećemo ipak šta će se dešavati u narednih nekoliko sedmica, ali u Njujorku se situacija popravlja iz dana u dan", rekla je u podkastu "Magazin reket" Australijanka koja je u karijeri osvojila šest grend slem titula u dublu i miksu.

Ono što je dodatno potkrijepilo priču da bi Đoković mogao da se takmiči na US Openu je činjenica da posljednjih dana trenira na tvrdoj podlozi, identičnoj kao što se koristi u Njujorku, ali i to da je u kalendaru na svom sajtu napravio izmjene.

Naime, do skoro je stajalo da će prvi turnir na kojem će Đoković nastupiti poslije pauze biti Rolan Garos krajem septembra, a sada nema objave gdje će najbolji teniser svijeta nastaviti sezonu.

Stabs je rekla da se nada da će ovogodišnji US Open biti dobro organizovan i bezbjedan za učesnike, kao i da će biti dobra konkurencija.

"Novak trenira na tvrdioj podlozi, što je dobar znak, a Nadal, koji bi trebalo da brani titulu, vježba na šljaci, što možda govori da ipak neće nastupati u SAD, što je i najavio. U ženskoj konkurenciji vidjećemo Serenu Vilijams, Bjanku Andresku, bivšu šampionsku Naomi Osaku, radujem se zbog toga i očekujem dobar turnir", navela je Stabs.

Organizatoti US Opena i dalje vjeruju da će se turnir odigrati sa početkom od 31. avgusta, uprkos tome što je loše situacije sa pandemijom u SAD i velikim brojem novozaraženih infekcijom Covid-19 otkazan prvi turnir u Vašingtonu, koji je trebalo da počne 13. avgusta. Konačnu odluku čelnici grend slema u Njujorku trebalo bi da donesu do kraja jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC