Svijet

Kao odgovor sankcijama EU: Rusija zatvara nebo za 36 zemalja

Autor Nikolina Damjanić

Rusija zatvara nebo za 36 zemalja, uključujući Njemačku, Španiju, Italiju, Francusku, kao recipročne mjere, saopštila je "Rosaviacija", prenosi Sputnjik.

Izvor: Alex Beltyukov - RuSpotters Team

"U skladu sa normama međunarodnog prava, kao odgovor na zabranu evropskih država za obavljanje letova civilnih aviona kojima upravljaju ruski avioprevoznici i/ili su registrovani u Rusiji, uvedeno je ograničenje na letove avio-prevoznika 36 država", navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo, Evropska Unija predložila je zabrane za sve letjelice koje su u ruskom vlasništvu, koje imaju rusku registraciju, ili su pod ruskom kontrolom. Takođe, zabrana se odnosi i na privatne avione ruskih bogataša.

Na ovoj listi su: Austrija, Albanija, Angvila, Belgija, Bugarska, Britanska Djevičanska Ostrva, Velika Britanija, Mađarska, NJemačka, Gibraltar, Grčka, Danska sa Grenlandom, Farskim Ostrvima i Teritorijalnim morem, DŽersi, Irska, Island, Španija, Italija, Kanada, Kipar, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Malta, Holandija, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Finska, Francuka, Hrvatska, Češka, Švedska i Estonija.

Dešavanja iz Ukrajine možete pratiti uživo OVDJE.