Svijet

Bijela kuća: Laseri hvataju svaki pokret, a prozori su otporni na metke, avione koji priđu odmah obaraju

Autor Jana Desovski

Bijela kuća je jedna od najbezbjednijih lokacija na svijetu, zaštićena je 24 sata dnevno od strane tajne službe koja patrolira terenom i ima dozvolu da puca na avione sa neba.

Izvor: YouTube/Screenshot/Guardian News/Shutterstock/rarrarorro

Bijela kuća je sjedište američkog predsjednika Džoa Bajdena i kao takva jedno je od najbezbednijih mjesta na svijetu. Ovu istorijsku zgradu 24 sata dnevno čuvaju vojska, tajni agenti i visokotehnološki raketni sistemi koji imaju za cilj da neutrališu svaku pretnju – stvarnu ili uočenu – pre nego što stigne do zgrade. Poznato je da su prozori zgrade napravljeni od najjačeg neprobojnog stakla na svijetu.

Godine 2011, Oskar Ramiro Ortega-Ernandez ispalio je sedam metaka iz automatskog mitraljeza na Bijelu kuću, anijedan od teških metaka nije mogao da napravi ni udubljenje na staklu. Navodno, cijela Bijela kuća je sada prekrivena infracrvenim laserima koji hvataju svako kretanje po cijelom imanju.

Oni se konstantno prate u pogledu bilo kakvih anomalija i ako se pronađu, agenti tajne službe se šalju da istraže.

Ovako izgleda iznutra:

Bela kuća
Izvor: Youtube/ Jared Owen

Kako prenosi Daily Star, Amerikanci su toliko paranoični da bi Bijela kuća mogla da bude podložna prijetnjama iz vazduha da su cijeli Vašington DC učinili zonom zabranjenog leta. Ako avioni ne prate regulisanu rutu ka aerodromu Vašington DC i ne reaguju na komunikaciju, biće obaviješteni da će biti oboreni.

Navodi se da niko nije pokušao da prekrši strogu zonu zabrane letova od 11. septembra.

Bela kuća iznutra
Izvor: Youtube/TheRichest

(MONDO)