Svijet

Tvrdio da je hto da ga spasi od uništenja: Policajac iz prevrnutog kamiona ukrao 180 kg sira

Autor Dušan Volaš

Njemački policajac ukrao oko 180 kilograma sira čedar i zbog toga ostao bez posla.

Izvor: Mondo/Stefan StojanovićYouTube/Epicuriou

Njemački policajac je poslije udesa iz prevrnutog kamiona ukrao oko 180 kilograma sira čedar i zbog toga ostao bez posla. Viši upravni sud u Porajnje-Falačkoj odbio je u utorak žalbu policajca, što znači da njihova prethodna presuda ostaje na snazi. Ukrao je ukupno devet paketa sira, svaki težak 20 kilograma, u vrijednosti od 554 evra.

Policajac je radio za saobraćajnu policiju i trebao je da obezbijedi mjesto nesreće, saopštio je sud. On se policijskim vozilom dovezao do oštećenog kamionskog kontejnera i zamolio službenika preduzeća za raščišćavanje puta nakon saobraćajne nezgode da mu preda nekoliko paketa sira.

"Neke od paketa u kancelariju"

"Okrivljeni je donio neke od paketa u kancelariju", navodi se u saopštenju. Može se pretpostaviti da je nešto zadržao za sebe i svoje prijatelje i rođake. Policajac je u prijavi naveo da sir praktično ništa ne vrijedi i da je želio da ga sačuva od uništenja.

Sud je zauzeo drugačiji stav, a glasi da je muškarac izvršio krivično djelo krađe na dužnosti. Ovakvim ponašanjem okrivljeni je u velikoj mjeri narušio ugled policije u zemlji, saopštio je sud. Sud je dodao da nije bitno da li sir ima malu vrijednost, uz napomenu da je dužnost službenika da spriječi krađu.

(Mondo)

Tagovi